BSC Unisson in de media (TC Tubantia 13-03-17): “Ratering uitblinker in Boekelo”

Debutant BSC Unisson doet het vooralsnog prima in de vierde klasse. Aanvaller Pim Ratering schittert.

 

Voor BSC Unisson-speler Pim Ratering geen rustige aftocht naar de kleedkamer na afloop van het gewonnen duel tegen Hector (5-2). De aanvaller neemt van alle kanten de complimenten en felicitaties in ontvangst. Terecht, want Ratering speelde, zoals vaker dit seizoen, een hoofdrol. “Ja, het ging best lekker”, blikt de jonge aanvaller nuchter terug.

Op sleeptouw
De kalme Ratering (19) doet geen rare dingen en laat zich niet snel gek maken. Op zijn kwaliteiten in de voorhoede valt weinig af te dingen. Na een aarzelend begin neemt Ratering halverwege de eerste helft zijn ploeg op sleeptouw. Het levert hem uiteindelijk een hattrick en BSC Unisson de winst op. De snelle en behendige speler loert op een gaatje en die laat de defensie van Hector met enige regelmaat vallen. “Ik kruip graag achter de linies, dan voel ik me het lekkerst”, zegt Ratering.
Hij duikt na een minuut of twintig plotseling op in de zestien. Zijn schot wordt eerst gepareerd door de doelman, maar hij legt de rebound panklaar neer voor Martijn Brinkman, die binnen tikt. Door een rake strafschop tekent Hector bliksemsnel voor de gelijkmaker, maar daarna begint de Rateringshow pas echt. Hij maakt er drie in 12 minuten. Vooral de 3-1 (na aan vloeiende aanval via verdediger Willem Hoitzing) en 4-1 (beheerste lob over de doelman) zijn van grote klasse. BSC Unisson besluit na rust gas terug te nemen en Hector mag na de 4-2, wederom vanaf de stip, even hopen. Die hoop wordt definitief de grond in geboord als invaller Robert Roossink van grote afstand in een leeg doel schiet: 5-2.

Topscorer Ratering schroeft zijn totaal op naar veertien treffers. Ploeggenoot Arjan Wissink blijft steken op tien.

De uitblinkende BSC Unisson aanvaller Pim Ratering maakt de 2-1 tegen Hector

BSC Unisson doet al met al uitstekende zaken op de ranglijst. De ploeg van trainer René Belt verstevigde de vijfde plek en mag nog hopen op een periodetitel. Nummer drie FC Aramea heeft twee punten meer en een duel meer gespeeld. Het gaat dus lekker bij BSC Unisson, dat nota bene afgelopen seizoen promoveerde en voor het eerst sinds de fusie in de vierde klasse acteert. De derde klasse lonkt al. Volgens Ratering zou zijn ploeg daarin prima uit de voeten kunnen. “Hoe hoger het niveau, hoe meer er gevoetbald wordt. Dat ligt ons goed. We hebben in oefenpotjes tegen derdeklassers laten zien dat we dat niveau aankunnen. Of we dan niet te snel willen? Als het aan sommige mensen binnen de club ligt wel, maar deze selectie heeft veel spelers met ambitie.”

Welk niveau het volgend jaar ook wordt, Ratering is er bij. De Boekeloër stond de laatste seizoenen telkens in de belangstelling van eersteklasser Rigtersbleek, maar een overstap ziet hij niet zitten. “De Bleek heeft een paar keer geappt, maar ik wil hier niet weg. Waarom zou ik? BSC Unisson is een fantastische club en ik heb het hier voorlopig prima naar m’n zin.”


Bron: TC Tubantia 13 maart 2017, tekst: Jochem Vreeman, foto: Bert Kamp