BSC Unisson JO19-1 speelt gelijk in Eibergen (2-2).

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij FC Eibergen JO19-1. De tegenstander had in de week voorafgaand aan deze wedstrijd gebeld of ze vaker dan vijf keer mochten wisselen. Zij hadden een selectie die bestond uit 19 spelers. Aangezien we de beker als voorbereiding zien hadden we hier geen problemen mee. Bij BSC Unisson JO19-1 is in overleg besloten dat Jasper Wennink zijn speelminuten in het vierde elftal gaat maken. Hij zit vaak met werkzaamheden op trainingsavonden. Verder is Mitchell Eilander nog niet in de gelegenheid geweest om te trainen en zat zodoende niet bij de wedstrijdselectie. Op het laatste moment moest Slavik zich ziek afmelden voor de wedstrijd van vandaag.


Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2. Maarten Huve, 3. Thijs Bentvelsen, 4. Jesse Hinnen, 5. Thijn Weenink, 6. Mats Klein Poelhuis (c), 7. Sven Oude Groen, 8. Florian Busscher, 9. Jordy Wijnsma, 10 Joep Timmers en 11. Pelle Wermer

Wissels: 12. Wessel Bakker, 13. Stijn Lassche, 14. Bram Klein Poelhuis en 15. Merijn Snippert


De opdracht van te voren was om als voorste linie wat in te zakken en als achterste linie tot een meter of 10 voor de middenlijn op te schuiven, zodat de linies kort op elkaar stonden en er geen ruimte tussen de linies ontstond. In balbezit was de opdracht om van achteruit op te gaan bouwen en de vrije man op het middenveld te vinden. Deze opdrachten werden goed uitgevoerd en BSC Unisson JO19-1 kwam geen één keer in de problemen, maar grote kansen wist het in het eerste kwart van de wedstrijd nog niet te creëren. De vrije man op het middenveld werd wel gevonden, maar vaak was de eindpass onzorgvuldig. Bij de drinkpauze werd besloten om de achterste linie van Eibergen JO19-1 onder druk te gaan zetten, want daar speelden de zwakste schakels. Tien minuten voor rust leverde dit de 0-1 op als de aanvalslinie goed druk zet en Mats Klein Poelhuis de bal op dertig meter van de goal van de tegenpartij in ontvangst kan nemen. Mats snelt langs de centrale verdediger en schiet de bal diagonaal in het doel (0-1). De Boekelose formatie krijgt nog enkele mogelijkheden, maar een kopbal van Thijn Weenink gaat over en Jordy Wijnsma ziet zijn inzet ook geen treffer opleveren.
Met een 0-1 stand wordt er gerust en in de tweede helft komt Wessel Bakker in de ploeg voor Jesse Hinnen (die verplichtingen op het werk had) en komt Bram Klein Poelhuis in het veld voor Sven Oude Groen. Merijn Snippert had vanwege een introductie week helemaal niet getraind en werd een kwartier na rust binnen de lijnen. Stijn Lassche had ook niet getraind en had nog te veel last van een blessure die hij vorige week had opgelopen en in overleg is besloten dat hij vandaag niet actie zou komen.
De tweede helft begint BSC Unisson JO19-1 goed en weet het al snel enkele keren gevaarlijk te worden door de snelheid, en ruimte die Bram krijgt, goed te benutten. Bij zijn eerste actie had hij wellicht wat egoïstischer moeten zijn, want vanuit een goede scoringspositie koos hij voor een voorzet. Pelle Wermer die als linksbuiten fungeerde troefde niet veel later zijn tegenstander op snelheid af en kon alleen op doel af. Zijn inzet spatte jammer genoeg uiteen op de lat. De 0-2 hing al even in de lucht en na een uur voetballen kwam deze er ook. Bram Klein Poelhuis werd alleen voor de doelman gezet en faalde niet (0-2). Door de warmte en het harde werken raken onze spelers langzaam leeggespeelt. Twintig minuten voor tijd verlaat Joep Timmers het veld die zich helemaal leeg heeft geknokt en niet veel later kan Pelle Wermer ook niet meer verder. Bij Eibergen JO19-1 zijn er gedurende de tweede helft zeven nieuwe krachten binnen de lijnen gekomen en hierdoor was bij hen de brandstoftank nog wat voller. Tien minuten voor tijd weet FC Eibergen JO19-1 de aansluitingstreffer te maken (1-2) door een persoonlijke fout in de defensie van BSC Unisson JO19-1. Uiteindelijk weet de thuisploeg ook nog de gelijkmaker te maken als ze een (makkelijk gegeven) vrije bal krijgen aan de rechterkant van het veld. De bal wordt voorgezet en bij de tweede paal kan een geheel vrijstaande speler van FC Eibergen binnenkoppen (2-2).

Uiteindelijk is het zuur puntverlies, want een 2-0 voorsprong weggeven mag natuurlijk niet. Toch kijken we met een positief gevoel terug op deze wedstrijd. Dat zij in de slotfase nog wat energie over hebben is te verklaren gezien de warmte en de grote van de wedstrijdselectie. Wij kunnen geen van onze spelers wat verwijten, want ze hebben keihard gewerkt en zich helemaal leeggespeelt. Aankomende week zaterdag spelen we een thuiswedstrijd. Om 13:00 uur wordt er dan afgetrapt op De Zweede voor de beker tegen Grol JO19-2.
Arjan Wissink