BSC Unisson JO19-1 verliest derby van TVO JO19-1 (1-5)

Afgelopen zaterdag stond voor BSC Unisson JO19-1 de derby tegen TVO JO19-1 op het programma. Bij BSC Unisson JO19-1 konden Pim Schipper, Axel Roozeboom en Dennis van Ommen niet in actie komen vanwege een blessure. Daarnaast waren Rick Zoetman en Jurgen Roerink niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen en konden beiden een korte periode invallen. Sjaak Klein Wentink was bij de selectie gehaald om het gemis van bovenstaande spelers op te vangen.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Luuk van Ham, 2. Jules Dijkstra, 3. Nick Asveld, 4.Luc Nibbelink(c), 5. Alessandro Doornbos, 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Sjaak Klein Wentink, 9. Leon van Dalen, 10. Coen Swidde en 11. Hugo KooyWissels:12. Matthijs Nagel, 14. Stijn Lassche, 15. Rick Zoetman en 16. Jurgen Roerink

Beide ploegen zochten vanaf de eerste minuut de aanval en de eerste mogelijkheden waren voor BSC Unisson JO19-1. Leon van Dalen was twee keer dicht bij een doelpunt, maar vond beide keren de doelman op zijn pad. Eerst zag hij een vrije bal uit de bovenhoek geplukt worden en niet veel later wist de doelman een hard schot vanaf de 16 meter nog maar net te keren. Ondertussen had TVO wel het betere veldspel, maar wist nog geen kansen te creëren. De eerste kans voor TVO was echter wel meteen een doelpunt. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door de defensie van BSC Unisson en de spits maakte hier dankbaar gebruik van. Vanaf de zijkant ging hij alleen op doel af en schoot beheerst binnen (0-1). Een paar minuten later weten de gasten de marge te verdubbelen door snel om te schakelen. De linkerspits komt na een een voorzet vanaf de linkerkant geheel vrij voor Luuk van Ham en zet de 0-2 op het scorebord. Het lijkt er op dat de gasten uit Beckum de rust in gaan met een 0-3 voorsprong, want vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft krijgen zij een penalty. De inzet van de strafschopstip wordt echter knap gekeerd door Luuk van Ham en zodoende is er nog hoop.
In de rust komen Stijn Lassche en Matthijs Nagel in de ploeg voor Sjaak Klein Wentink en Coen Swidde.

In de tweede helft gaat BSC Unisson op jacht naar de aansluitingstreffer en is steeds meer aanwezig op de helft van de gasten. Echte kansen worden er niet gecreëerd, mede door de onzorgvuldigheid in de eindpasses. TVO beschikt over spelers die het spel wel snel kunnen verleggen en in de omschakeling maken zij de 0-3. Na ruim een uur spelen mag BSC Unisson vanaf 11 meter aanleggen als Hugo Kooy in het strafschopgebied ten val wordt gebracht. Leon van Dalen schiet de bal onberispelijk binnen en er is weer een klein beetje hoop. Deze hoop is echter snel weer weg, want TVO weet als snel de 1-4 op het scorebord te zetten. In de slotfase wordt het ook nog 1-5, maar dit is op dat moment alleen nog maar voor de statistieken.

Aankomend weekend wordt er door de teams van BSC Unisson niet gespeeld i.v.m. het 100-jarig jubileum van de club. Wel zijn er aankomend weekend meerdere spelers van de JO19-1 die zich beschikbaar stellen als vrijwilliger bij verschillende festiviteiten die er plaatsvinden  (super jongens!). Daarnaast zullen er ook meerdere (waarschijnlijk allemaal) jongens aanwezig zijn om zich te mengen in de feestvreugde. Op zaterdag 13 april speelt BSC Unisson JO19-1 haar eerstkomende wedstrijd. In Goor wordt er dan om 14:35 uur afgetrapt tegen GFC JO19-1.