BSC Unisson JO19-1 verliest in Borne van NEO JO19-2 (1-0)

Afgelopen zaterdag stond voor BSC Unisson JO19-1 de belangrijke wedstrijd tegen NEO JO19-2 op het programma. De nummer 2 van de ranglijst tegen de nummer 3. De tegenstander had voorafgaand aan de wedstrijd één punt meer dan BSC Unisson JO19-1.Beide ploegen hadden nog een goede kans op het kampioenschap, maar moesten dan wel vandaag winnen. De nummer 1 van de competitie had immers al een wedstrijd meer gespeeld en zowel NEO JO19-2 als BSC Unisson JO19-1 had minder verliespunten dan de nummer 1 (Juventa JO19-1). Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Jesse Hinnen (familieverplichtingen), Thijs Bentvelsen en Slavik Rodionova (beide geblesseerd). Luc Nibbelink was bereid om met ons mee te gaan en zodoende beschikten we alsnog over 12 spelers.

Opstelling BSC Unisson JO19-1: 1.Daan Weterholt, 2.Maarten Huve, 3.Jordy Wijnsma, 4.Merijn Snippert, 5.Thijn Weenink, 6.Stijn Lassche, 7.Bram Klein Poelhuis, 8.Florian Busscher, 9.Peller Wermer, 10. Joep Timmers (c) en 11.Sven Oude Groen

Wissels: 12.Luc Nibbelink

Het was BSC Unisson JO19-1 dat het best uit de startblokken kwam. Voorin werd gewacht tot de backs werden ingespeeld en vervolgens werd er gelijk druk gezet. De eerste twee mogelijkheden waren hierdoor voor BSC Unisson, maar zowel Pelle Wermer en als Stijn Lassche kregen de bal niet goed mee om doeltreffend te kunnen afwerken. Even later had de bal op de stip gemoeten als de centrale verdediger van NEO JO19-2 de bal met de hand speelt in het eigen strafschopgebied. Dit moment ontgaat de scheidsrechter echter en zodoende wordt er gewoon doorgespeeld. Na deze openingsfase kwam de wedstrijd meer in evenwicht en komt NEO JO19-2 ook enkele keren gevaarlijk in onze 16 meter. Na 22 minuten voetballen komt NEO JO19-2 op voorsprong. BSC Unisson verliest de bal op het middenveld en de rechtsbuiten van NEO kan er vandoor. Met een afgemeten voorzet bedient hij de linkerspits en die laat Daan Weterholt kansloos (1-0). Een fikse domper voor BSC Unisson JO19-1 en tot aan de rust komt BSC Unisson JO19-1 deze domper niet meer te boven. Geïrriteerd en gefrustreerd lopen meerdere spelers van BSC Unisson JO19-1 rond en dit komt het spel niet ten goede. Gelukkig weet NEO JO19-2 hier niet van te profiteren en blijft het tot aan de rust 1-0.

In de rust wordt ervoor gezorgd dat de neuzen weer allemaal dezelfde kant opstaan en wordt er één wissel doorgevoerd. Luc Nibbelink komt in de ploeg voor Sven Oude Groen.

In de tweede helft voert BSC Unisson JO19-1 de druk op en is het veelvuldig op de helft van de tegenstander aan het voetballen. NEO JO19-2 beschikt over meerdere technische spelers en daarnaast enkele zeer goede verdedigers met als gevolg dat BSC Unisson JO19-1 weinig kansen weet te creëren. Toch is BSC Unisson JO19-1 een paar keer dichtbij. Thijn Weenink krijgt uit een cornerbal een goede kopkans, een voorzet van Bram Klein Poelhuis komt net niet aan bij Stijn Lassche en Pelle Wermer krijgt op randje 16 meter een vrije bal, maar hier wordt te weinig mee gedaan. Om in de slotfase toch nog wat te forceren, wordt Sven Oude Groen in de ploeg gebracht voor Merijn Snippert en worden de jongens met lengte (Jordy Wijnsma en Thijn Weenink) richting het vijandelijk doel gestuurd. Joep Timmers kreeg de opdracht om centraal achterin te gaan spelen en de bal hoog in de 16 meter van de tegenstander te gooien. Enkele keren kwam de verdediging van NEO JO19-2 aan het wankelen, maar de doelman hield zijn doel vandaag schoon. Na 91 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag. Een grote teleurstelling voor de jongens van Arjan Wissink en Benno ten Asbroek, maar aan de werklust heeft het zeker niet gelegen.

Door deze nederlaag is BSC Unisson JO19-1 uitgeschakeld voor het kampioenschap in de 2e klasse. Desondanks dat willen we het seizoen natuurlijk positief afsluiten en dat doen we volgende week in Rijssen tegen Exselsior’31 JO19-2. Er wordt dan om 12:45 uur afgetrapt. Na de winterstop zal BSC Unisson JO19-1 uitkomen in de 1ste klasse.

Door: Arjan Wissink