BSC Unisson JO19-1 verliest met 3-2 bij GFC JO19-1

Zaterdag 13 april moest BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij GFC JO19-1. Bij BSC Unisson JO19-1 konden Dennis van Ommen, Axel Roozeboom en Pim Schipper niet meespelen. Alle drie de spelers zijn geblesseerd.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Luuk van Ham, 2. Jules Dijkstra, 3. Nick Asveld, 4. Matthijs Nagel, 5. Jurgen Roerink, 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Luc Nibbelink (C), 9. Rick Zoetman, 10. Coen Swidde en 11. Hugo Kooy
Wissels12. Leon van Dalen, 14. Alessandro Doornbos en 15. Stijn Lassche

De ploeg uit Goor trad aan in een 3-5-2 opstelling en hier had BSC Unisson JO19-1 veel moeite mee. In eerste instantie was de intentie om in zone verdediging te gaan spelen, maar veel spelers hadden hier moeite mee. Er werd dus al snel gekozen om één-op-éen te gaan spelen. Er waren echter te veel spelers die te ver van de man af stonden en zodoende waren het balbezit en de mogelijkheden voor GFC JO19-1. Toch kwam BSC Unisson op een 0-1 voorsprong in de 13de minuut door Coen Swidde. Hij wist een vrije val van Max Temmer, die verlengd werd, binnen te koppen (0-1). Jurgen Roerink moest zich kort hierna laten vervangen vanwege knieproblemen. Alessandro Doornbos kwam hem vervangen. Na 19 minuten maakte GFC JO19-1 de gelijkmaker. Een van richting verandert schot werd eenvoudig binnengeschoten (1-1). Hierna kon GFC doordrukken en wist nog voor de rust de 2-1 en de 3-1 te maken.
In de rust werden de neuzen weer dezelfde kant opgezet en worden er enkele omzettingen gedaan. Leon van Dalen en Stijn Lassche in het veld voor Jules Dijkstra en Nick Asveld.
In de tweede helft heeft BSC Unisson JO19-1 vanaf de eerste minuut een veldoverwicht en weet al snel gevaarlijk te worden via Matthijs Nagel en Hugo Kooy. Het afstandsschot van Matthijs Nagel wordt net over getikt door de goedkeepende keeper van GFC JO19-1 en Hugo Kooy speelt de bal net iets te ver voor zich uit. In de 73ste minuut komt de aansluitingstreffer alsnog. Een voorzet van Alessandro Doornbos werd goed aangenomen door Luc Nibbelink en vervolgens beheerst ingeschoten (3-2). Met nog ruim een kwartier op de klok gaat BSC Unisson JO19-1 op zoek naar de gelijkmaker, maar deze komt er niet. Coen Swidde krijgt nog een goede scoringskans, maar besluit af te spelen i.p.v. zelf te schieten. Na 92 minuten fluit de leidsman, die een keurige wedstrijd floot, voor de laatste keer.
Volgende week zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 om 14:00 uur een oefenwedstrijd tegen De Tubanters JO19-1.