BSC Unisson JO19-1 verliest na hoogstaand schouwspel in Rijssen (3-2)

Op zaterdag 14 december stond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma voor BSC Unisson JO19-1. Er moest in Rijssen aangetreden worden tegen Exselsior’31 JO19-2. Bij BSC Unisson ontbraken Slavik Rodionova (enkel), Thijs Bentvelsen (neus) en Florian Busscher (vakantie). Om met een 12-koppige wedstrijdselectie op pad te gaan, werd Luc Nibbelink weer bereid bevonden om mee te gaan. Ietwat aan de late kant kwamen we in Rijssen aan en keken we ons de ogen uit op het prachtige complex van Excelsior’31. Een grote tribune met skyboxen en daaronder 18 kleedkamers. Daarnaast beschikken zij over een mooi verhoogd terras en hebben ze maar liefst negen wedstrijdvelden waar er bij veld 4 ook gewoon nog reclameborden om het veld hangen. Kortom, onze sponsorcommissie heeft nog aardig wat werk te verzetten 😋 


Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2.Maarten Huve, 3.Jordy Wijnsma, 4.Merijn Snippert, 5.Thijn Weenink, 6.Jesse Hinnen, 7.Bram Klein Poelhuis, 8.Luc Nibbelink, 9.Pelle Wermer, 10.Joep Timmers(c) en 11.Sven Oude Groen

Wissel: 12.Stijn Lassche

Vooraf waren er mooie verhalen over het Kerstgala van de avond ervoor. De begeleiding was hier vooraf al van op de hoogte door de vele snapchatjes in de nachtelijke uren. Het ontstaande voorgevoel werd in de wedstrijd ook bevestigd. Het niveau was ver ondermaats en de omstandigheden waren ook niet top. Het kunstgrasveld stond op enkele plekken onder water en er was een erg harde wind. Het enige wat wel meezat was het niveau van de tegenstander, want die legde het zelfde niveau op de mat en zo was het net of we in de kelderklasse waren beland. Aan beide kanten werden er veel fouten gemaakt en dit leverde als snel enkele mogelijkheden op. Uiteindelijk is het Excelsior die bij hun derde goede kans wel trefzeker is (1-0). Na een half uur spelen komt BSC Unisson JO19-1 op gelijke hoogte als Sven Oude Groen binnenschiet op aangeven van Bram Klein Poelhuis. Nog voor de rust komt Excelsior weer op voorsprong na een fout in defensief opzicht bij BSC Unisson (2-1).


In de rust is komt Stijn Lassche in de ploeg voor Thijn Weenink en zakt Luc Nibbelink één linie.


Ook de tweede helft verdiend niet de schoonheidsprijs. Beide ploegen blijven veel slordige fouten maken en grossieren in verkeerde passes. Het is de thuisploeg die als eerst weet te scoren in de tweede helft. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt in eigen doel gegleden door Merijn Snippert die de bal wel moest toucheren, omdat de spits geheel vrij stond achter hem (3-1). Binnen twee minuten was de marge weer verkleind tot één doelpunt. Op aangeven van Stijn Lassche schiet Pelle Wermer de 3-2 binnen. Hierna zijn er nog enkele mogelijkheden voor Joep Timmers, Pelle Wermer en Jordy Wijnsma, maar gescoord wordt er niet meer.


Kortom, een wedstrijd die we snel moeten vergeten. Na de winterstop speelt de JO19-1 in de 1e klasse en hopen we in de middenmoot mee te kunnen draaien. Op zondag 29 december is het boerenkooltoernooi op De Zweede en dan zullen er ook meerdere spelers van de JO19-1 meespelen en natuurlijk mee-eten!


Rest mij namens de JO19-1 iedereen fijne feestdagen te wensen en een goede jaarwisseling! 


Arjan Wissink