BSC Unisson JO19-1 verliest van Vogido JO19-1 (2-4)

Op dinsdag 10 september stond de wedstrijd tegen hoofdklasser Vogido JO19-1 op De Zweede gepland. Bij BSC Unisson waren alle zeventien spelers aanwezig, maar konden enkelen pas later aansluiten vanwege verplichtingen op het werk. Als vlagger waren Jeroen Tieberink (1ste helft) en Eddy Levers (2de helft) vandaag bereid om ons uit de brand te helpen.

Opstelling BSC Unisson JO19-1: 1.Daan Weterholt, 2.Maarten Huve, 3.Thijs Bentvelsen, 4.Jesse Hinnen, 5. Thijn Weenink, 6.Mats Klein Poelhuis (c), 7. Sven Oude Groen, 8. Florian Busscher, 9. Jordy Wijnsma, 10. Joep Timmers en 11. Pelle Wermer
Wissels: 12. Bram Klein Poelhuis, 13. Slavik Rodionova 14. Merijn Snippert, 15. Stijn Lassche, 16. Mitchel Eilander en 17. Wessel Bakker

Het aanvalsplan van vandaag was om met de linies kort op elkaar te spelen en goed mee te kantelen, zodat Vogido JO19-1 moeilijk aan het voetballen zou komen op het middenveld. De verwachting was overigens dat de uitploeg het meeste balbezit zou hebben. Het was inderdaad Vogido JO19-1 dat aan het begin van de wedstrijd het meeste balbezit had, maar niet veel verder kwam dan de bal rond te spelen in hun achterste linie. BSC Unisson speelde goed compact en probeerde snel te schakelen op het moment dat de bal onderschept werd. Na vijf minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar een schot van Jordy Wijnsma van 25 meter ging rakelings over. Het was toch Vogido JO19-1 dat op voorsprong kwam na tien minuten voetballen. Jesse Hinnen kreeg de bal ongelukkig op zijn hand en de toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten (0-1). Na deze openingstreffer bleef de uitploeg meer balbezit houden, maar door gebrek aan ruimte hanteerden zij veelvuldig de lange bal die gelijk weer onschadelijk werd gemaakt door de defensie van BSC Unisson JO19-1. Net voor rust komt Vogido JO19-1 op een 0-2 voorsprong als er niet overtuigend genoeg wordt uitverdedigd door de thuisploeg.

In de rust, die we even kort op het veld houden, komen Merijn Snippert, Bram Klein Poelhuis en Slavik Rodionova binnen de lijnen voor Thijn Weenink, Sven Oude Groen en Maarten Huve.
In de tweede helft krijgt BSC Unisson JO19-1 iets meer ruimte om op te bouwen van achteruit, maar heeft wel veel moeite om de vrije man op het middenveld te vinden die voorwaarts door kan draaien. Ook wordt de wedstrijd bij vlagen wat harder. Het is Vogido wat veel aan het provoceren is en van Boekelose kant worden er enkele tikken uitgedeeld. Vogido weet in deze eerste fase na rust echter  ook twee keer trefzeker te zijn na verkeerde inspeelpasses van BSC Unisson JO19-1. Twee keer over is het de lichtvoetige en snelle rechtsbuiten die de achterlijn haalt en de spits en linkerspits op maat bedient (0-3 en 0-4). De thuisploeg herpakt zich na deze twee tegenslagen en blijft het proberen om van achteruit te voetballen. Na een uur voetballen weet ook BSC Unisson JO19-1 het net te vinden. De keeper van Vogido JO19-1 (die zich de gehele wedstrijd verbaal al laat horen) schiet de bal bij Mats Klein Poelhuis in de voeten die de centrale verdediger voorbij speelt en de bal verwoestend in de kruising schiet (1-4). Gelijk na deze treffer komen Mitchell Eilander, Wessel Bakker en Stijn Lassche in het veld voor Florian Busscher, Mats Klein Poelhuis en Pelle Wermer. Twee minuten later is het alweer raak voor BSC Unisson JO19-1. Bram Klein Poelhuis troeft zijn directe tegenstander af en schiet de bal over de doelman heen die veel te ver zijn doel was uitgekomen (2-4). We spelen op veld twee en het wordt al aardig donker en daarom wordt in overleg met de scheidsrechter en tegenstander besloten om na 73 minuten voetballen te stoppen (bij een 2-4 stand). Al met al kunnen we concluderen dat het een leerzame wedstrijd was en de uitslag gaf naar ons idee een juiste afspiegeling weer van de verhoudingen tussen beide ploegen.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 weer thuis en is op De Zweede dan UDI JO19-1 de tegenstander. Er wordt dan om 15:00 uur afgetrapt.