BSC Unisson JO19-1 wint overtuigend van Grol JO19-2 (4-1)

Afgelopen zaterdag moesten de jongens van Arjan Wissink en Benno ten Asbroek aantreden op De Zweede tegen Grol JO19-2. De wedstrijd zou om 13:00 uur starten, maar de tegenstander stond vast op de Haaksbergerstraat vanwege Tuckerville. Uiteindelijk konden we om 13:20 starten met de wedstrijd. Bij BSC Unisson JO19-1 speelde alleen Stijn Lassche niet mee, want hij was 1,5 week geblesseerd geweest.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2. Slavik Rodionova, 3. Thijs Bentvelsen, 4. Jesse Hinnen, 5. Thijn Weenink, 6. Mats Klein Poelhuis (c), 7. Bram Klein Poelhuis, 8. Merijn Snippert, 9. Jordy Wijnsma, 10. Joep Timmers en 11. Pelle Wermer
Wissels: 12. Wessel Bakker, 13. Mitchell Eilander, 14. Sven Oude Groen, 16. Florian Busscher en 18. Maarten Huve

Vanaf de eerste minuut was het de thuisploeg die de bovenliggende partij was en al snel enkele kansen wist te creëren. Na een afgemeten voorzet van Bram zag Jordy kopbal gekeerd worden door de doelman. Ook Pelle was twee keer dicht bij een doelpunt en ook kreeg BSC Unisson JO19-1 meerdere cornerballen, maar de brilstand bleef nog even op het scorebord staan. Na een half uur komt BSC Unisson JO19-1 toch op voorsprong. Mats Klein Poelhuis haalt de bal op bij de achterste linie en met een afgemeten passes zet hij Jordy Wijnsma oog in oog met de doelman van Grol. Met een bekeken schot schiet hij de bal over de uitkomende doelman heen (1-0). Niet veel later moet Jordy vervangen worden met liesklachten. Sven Oude Groen komt hem vervangen in de spits. Veel tijd heeft Sven echter niet nodig, want binnen tien minuten heeft Sven zijn eerste doelpunt er in liggen. Na een actie van Bram Klein Poelhuis over de rechtervleugel is het Sven die van +/- 10 meter het leer tegen de touwen kan schieten (2-0).

In de rust komt Florian Busscher in het veld voor Merijn Snippert.  Wessel Bakker zou ook zijn opwachting maken in de tweede helft, maar had hamstring klachten en is in overleg aan de kant gebleven.

BSC Unisson begint de tweede helft erg sterk, want binnen een minuut staat het 3-0. Bram haalt voor de zoveelste keer de achterlijn aan de rechterkant en bedient Sven Oude Groen. Met het hoofd rondt Sven deze aanval af en zo lijkt de wedstrijd wel beslist. Al snel begint het hevig te regenen en zoeken de aanwezige toeschouwers een plekje onder de overkapping op en de begeleiding en wissels van beide teams proppen zich in de dug-out. Naast de spelers en arbitrage waren er nog twee bikkels die stug in de regen bleven staan! Richard Oude Groen en Marco Klein Poelhuis petje af! 🙂 Ondanks de regen bleven beide teams hard werken en was het BSC Unisson dat de beste kansen kreeg. Het is uiteindelijk Joep Timmers die op aangeven van Sven Oude Groen de 4-0 maakt. Vervolgens is er de hoop dat Sven zijn hattrick nog compleet gaat maken, maar de lat en keeper van Grol voorkomen dit. In de slotfase weet Grol JO19-2 nog één keer het net te vinden en dit is vooral frustrerend voor de defensie die deze wedstrijd nauwelijks wat heeft weggegeven.

Op zondag kwam een groot deel van de JO19-1 nog in actie bij de senioren en alle seniorenteams waren zeer te spreken over de instelling van de spelers die meededen. Complimenten aan de spelers van de JO19-1.
Dinsdagavond speelt BSC Unisson JO19-1 om 19:00 uur een oefenwedstrijd op sportpark De Zweede. De tegenstander is dan Vogido JO19-1, dat uitkomt in de hoofdklasse. De verwachting is dat dit een zware dobber zal worden, maar ook wel weer een mooie graadmeter!