BSC Unisson JO19-1 wint van Victoria’28 JO19-2 (8-4)

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 het opnemen tegen Victoria’28 JO19-2. De ploeg uit Enschede stond onderaan met 0 punten en de Boekelose formatie stond één plek hoger met 1 punt. Bij BSC Unisson ontbraken Robin Winters (stage), Axel Roozeboom (blessure), Pim Schipper (werk), Jurgen Roerink (blessure). Van de JO17-1 is Florian Busscher aangesloten om een wedstrijdselectie van 14 personen op de been te krijgen.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Luuk van Ham, 2. Jules Dijkstra, 3. Dennis van Ommen, 4. Luc Nibbelink (c), 5. Coen Swidde, 6. Stijn Lassche, 7. Hugo Kooy, 8. Matthijs Nagel, 9. Rick Zoetman, 10. Leon van Dalen en 11. Alessandro Doornbos
Wissels: 12. Nick Asveld, 14. Max Temmer en 15. Florian Busscher

Bij BSC Unisson was er voor deze wedstrijd voor een andere tactiek gekozen. Er werd gestart in een 3-3-4 opstelling, zodat iedereen verantwoordelijk was voor één directe tegenstander. In de beginfase werd BSC Unisson enkele keren gevaarlijk, maar gescoord werd er nog niet. Na 20 minuten stond BSC Unisson wel met 0-2 achter, want er werden binnen 2 minuten twee grote fouten gemaakt in de achterhoede waardoor Victoria’28 eenvoudig kon scoren. BSC Unisson gaf zich echter niet over en kwam via Leon van Dalen terug tot 2-1. Niet veel later maakt Victoria’28 JO19-2 de 1-3 en is de marge weer twee in het voordeel van de opponent. Voor de rust weet BSC Unisson JO19-1 de schade nog te herstellen. Alessandro en Leon zorgen ervoor dat we met een 3-3 stand gaan rusten.
In de tweede helft is het BSC Unisson dat de bovenliggende partij is en continu op de helft van de tegenstander speelt. Door doelpunten van Coen Swidde, Leon van Dalen, Matthijs Nagel en Hugo Kooy loopt de thuisploeg snel uit naar een ruime voorsprong. Achterin werd weinig weggegeven en had de ingevallen Florian Busscher de snelle spits helemaal in de tang. Een kwartier voor tijd moest BSC Unisson nog wel één tegentreffer incasseren door een fout in de defensie (7-4). In de slotfase wordt Hugo Kooy in het strafschopgebied neergehaald en de goed fluitende Maickel Ansink kan niet anders dan een strafschop geven. Leon van Dalen is hier normaal gesproken de aangewezen persoon voor, maar hij was al gewisseld. Keeper Luuk van Ham had wel zin aan dit klusje en schoot de bal feilloos binnen (8-4).
Aankomende woensdag spelen wij om 20:30 de uitwedstrijd bij NEO JO19-2. Deze wedstrijd is naar voren gehaald, zodat we aankomende zaterdag onze JO17-1 kunnen steunen in hun kampioenswedstrijd tegen Saasveldia JO17-1.