BSC Unisson strijdend onderuit bij FC Eibergen (1-0)

Op zondag 10 maart stond er voor BSC Unisson de belangrijke uitwedstrijd bij FC Eibergen op het programma. Gezien de stand is momenteel natuurlijk bij elke wedstrijd een overwinning van groot belang voor de ploeg van Michel Weiss, maar deze keer is het een wedstrijd tegen één van onze grootste concurrenten om de bovenste plaatsen. FC Eibergen verloor vorige week in Enschede van de Vogido en zakte hierdoor naar de 3e plek in de 4e klasse B. Vogido stond voorafgaand aan deze speelronde twee punten achter BSC Unisson en het gat met FC Eibergen was vier punten. Trainer Michel Weiss kon in Eibergen beschikken over een fitte selectie en had Pelle Wermer (JO23-1) en Lars Jonker (JO19-1) bij de wedstrijdselectie gehaald om over meer wisselmogelijkheden te beschikken.
1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©
3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 9.Martijn Brinkman, 14.Pelle Wermer, 15.Martijn Jorritsma en 21.Dave Voogtsgeerd
Door de overwinningen na de winterstop neemt het vertrouwen toe dat BSC Unisson aan het eind van het seizoen mee kan doen voor promotie en wellicht het kampioenschap. Deze gedachtegang is er ook bij het voetbalbestuur en zij hebben voor de uitwedstrijd een bus voor supporters geregeld. Daarnaast gingen er ook nog veel met eigen vervoer richting Eibergen. Bij opkomst zorgden de meegereisde supporters voor een mooie sfeeractie.
Geen beschrijving beschikbaar.
De ploeg van Michel Weiss begon goed aan de wedstrijd en had de wedstrijd onder controle. Aan de zijkant werd een paar keer goed de achterlijn gehaald, maar de voorzetten waren nog niet op maat. Ook moest FC Eibergen enkele keren aan de noodrem trekken en zodoende kreeg BSC Unisson een aantal vrije trappen op de helft van de tegenstander. Halverwege de eerste helft kreeg FC Eibergen meer balbezit, maar defensief stond het prima bij BSC Unisson. In de eerste helft had BSC Unisson één goede kans. In het strafschopgebied geeft Arjan Wissink de bal laag voor en bij de eerste paal tikt Pim Ratering de bal richting doel, maar zijn inzet kan door de prima keepende doelman van FC Eibergen nog tot cornerbal verwerkt worden. Het was FC Eibergen dat vijf minuten voor rust op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam uiteindelijk bij de mee opgekomen linksback en die kon vrij schieten (1-0). Hierna had BSC Unisson nog geluk dat de scheidsrechter voor de rust floot bij een mogelijkheid voor de thuisploeg.
In de tweede helft ging BSC Unisson op jacht naar de gelijkmaker, maar ook bij FC Eibergen hadden ze de zaakjes verdedigend goed voor elkaar. De van een blessure teruggekeerde Martijn Brinkman en Pelle Wermer werden als aanvallende wissels binnen de lijnen gebracht en Matthijs Nagel kwam in de achterhoede de geblesseerde Tom Tankink aflossen. Inzetten van Mick Koenderink, Pim Ratering en Pelle Wermer leverden niet de gelijkmaker op en de tijd tikte maar door. FC Eibergen was in de tweede helft eenmaal gevaarlijk uit een counter, maar de voorzet was te scherp. In de slotfase was er nog een alles of niets offensief en viel de bal enkele minuten voor tijd nog één keer voor de voeten van Mick Koenderink, maar zijn inzet miste het doel. In de laatste seconde van de blessuretijd is er nog een kopkans  voor Jeroen Assink, maar zijn inzet gaat over het vijandelijk doel. Gelijk hierna fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de derde nederlaag van het seizoen een feit voor BSC Unisson.
Gezien de wedstrijd was een gelijkspel een juiste afspiegeling geweest deze middag, maar was FC Eibergen dus de gelukkigste. Aankomende zondag speelt BSC Unisson op Sportpark De Zweede de derby tegen TVO en zal de formatie van Michel Weiss moeten winnen om Vogido in het vizier te houden.
Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Aryana Assink