BSC Unisson weet opnieuw te winnen

Op een zonovergoten sportpark stond zondagmiddag de inhaalwedstrijd tegen EMOS op het programma. EMOS is altijd een lastige hindernis om te nemen voor mannen uit Boekelo.

Er werd aangetreden met de elf spelers die vorige week tegen Eibergen de wedstrijd beëindigden. Met de twee jeugdspelers Mat Klein Poelhuis en Joep Timmers in de basis. Alle vakantiegangers waren teruggekeerd en moesten deze middag genoegen nemen met een invalbeurt.

BSC Unisson begon goed en had na 7 minuten spelen al op een riante 0-2 voorsprong moeten staan. En zo als zo vaak als je zelf de ballen er niet in schiet doet de tegenstander dat wel. De eerste kans van EMOS was direct raak, Brian probeerde in eerste instantie nog wel te redden maar uit de rebound werd de 1-0 ingeschoten. Na deze onverwachte treffer was de ploeg uit Boekelo even van slag. Het werd zelfs nog 2-0 door Reint Ramakers die een schot van 20 meter in de korte hoek schoot en Brian kansloos liet. Dit was ook het moment dat de ploeg van René Belt wakker schrok. Binnen 6 minuten na de 2-0 was het Pim Ratering die de bal knap vanaf een meter of 12 in de kruising schoot, de verdiende aansluitingstreffer was er, 2-1. BSC Unisson was nu de bovenliggende ploeg al was het voetbal niet groots. Uit een cornerbal was het opnieuw Pim die boven zijn tegenstander uit sprong en de bal strak inkopte, 2-2 dit was tevens de ruststand.

De 2e helft begon goed met een aantal 100% kansen was het BSC Unisson om op voorsprong te komen. Helaas was de goed keepende Lohman een sta in de weg voor de spelers van BSC Unisson.

Het veldspel werd van twee kanten niet beter toch waren de mannen uit Boekelo de minst slechtste van de twee. Uiteindelijk werd in de 82eminuut Pim onderuit gehaald in de 16 en kregen wij een terechte strafschop. Robert Roossink nam de verantwoording en schoot de bal strak in de hoek en liet keeper Lohman kansloos, 2-3. Een belangrijke overwinning die aansluiting geeft bij de subtop van de 4e klasse B. Over twee weken spelen wij thuis tegen Aramea, aanvang 14.00 uur