Selectie BSC Unisson begint voorbereiding met overwinning op Victoria’28 (4-2)

Op zondag 20 juni is de eerste selectie van BSC Unisson, na drie weken rust te hebben gehad, begonnen met de voorbereiding op het seizoen 2021-2022. Een selectie van 24 spelers heeft drie weken de tijd om zich in het eerste elftal te spelen wat met 18 spelers het nieuwe seizoen ingaat. Na drie trainingen stond op zondag 26 juni de eerste oefenwedstrijd op het programma. Matthijs Nagel, Michel Tieberink en Julian Weber konden niet aanwezig zijn bij deze wedstrijd.

1.Luuk van Ham, 2.Frank Mosman, 6.Robert Roossink, 4.Thijn Weenink, 14.Michel ter Meer, 11.Huub Hassink, 16.Joep Timmers, 12.Bram Klein Poelhuis, 9.Martijn Brinkman, 15.Lennart Weber en 10.Arjan Wissink (c)

3.Pelle Wermer, 5.Jeroen Assink, 7. Pascal ter Meer, 8. Daan Wiggers, 13.Dennis van Ommen, 17. Pim Ratering, 18. Coen Swidde, 19.Hendrik Nijenhuis, 20.Jordy Wijnsma en 21.Willem Hoitzing

Op het warme kunstgrasveld op De Zweede werd om 12 uur afgetrapt om drie keer over een half uur te spelen. BSC Unisson begon beter aan de wedstrijd en had meer balbezit. De ploeg van Michel Weiss, die aankomend seizoen zijn derde jaar ingaat, probeerde van achteruit op te bouwen om vervolgens de aanvallers in stelling te kunnen brengen. Enkele keren weet BSC Unisson gevaarlijk in het strafschopgebied van de tegenstander te komen, maar het is Victoria’28 dat op voorsprong komt. De behendige centrale middenvelder wipt de bal achter de achterste linie van BSC Unisson en de spits van Victoria is er als de kippen bij om de bal langs Luuk van Ham te schuiven (0-1). Er werd aan buitenspel gedacht, maar de eerlijk vlaggende Robin Winters gaf aan dat er geen sprake was van buitenspel.

De thuisploeg pakte het meteen weer op en werd steeds gevaarlijke. Victoria’28 had moeite om de Boekelose aanvalsdrang tegen te houden en maakte meerdere grove overtredingen om de aanvallers van BSC Unisson af te stoppen. Daarnaast had de grensrechter van de gasten een aantal discutabele vlagmomenten. De thuisploeg weet in het eerste half uur wel weer op gelijke hoogte te komen. Een vrije bal, vanaf de zijkant, wordt genomen door Joep Timmers en hij legt deze bij de tweede paal op het hoofd van Arjan Wissink die de bal hard binnenkopt (1-1).

Na een korte drinkpauze voert Michel Weiss gedurende de tweede helft meerdere wijzigingen door. Jeroen, Pascal, Daan, Willem, Coen, Hendrik, Jordy en Pim komen in het veld voor Frank, Robert, Thijn, Michel, Joep, Bram, Martijn en Lennart. Deze vele wissels hadden echter nauwelijks invloed op het spelbeeld, want BSC Unisson bleef de bovenliggende partij.  Na 45 minuten spelen komt BSC Unisson op voorsprong. Coen Swidde verovert de bal op dertig meter afstand van het vijandelijk doel en kan op de laatste verdediger af. Deze passeert hij vakkundig en vervolgens schuift hij de bal langs de keeper (2-1). Na een uur spelen is er weer een drinkpauze en maken Huub en Arjan plaats voor Dennis en Pelle.

In het laatste half uur weet BSC Unisson nog een aantal mooie kansen te creëren. Pelle Wermer ziet een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en een inzet van Pim Ratering eindigt op de lat. Het lukt BSC Unisson toch nog om twee keer te scoren. Pim Ratering weet na 72 minuten een cornerbal van Coen Swidde binnen te schieten (3-1). Enkele minuten later slalomt Dennis van Ommen vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen en schuift de bal voor het doel richting Pim Ratering die de bal achter de doelman schuift (4-1). In de slotfase maakt Victoria’28 er op de counter nog 4-2 van. De linksbuiten van Victoria’28 wist op de achterlijn Jeroen af te troeven, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Luuk van Ham. De rebound werd binnengeschoten door de rechtsbuiten van Victoria’28.

Gezien het warme weer en het feit dat de laatste wedstrijd in oktober is gespeeld, kan BSC Unisson met een tevreden gevoel van het veld stappen. Aankomende donderdag speelt BSC Unisson haar volgende wedstrijd. Op Sportpark De Zweede is dan AJC’96 de opponent. Er zal om 20:00 uur afgetrapt worden. Eenieder is van harte welkom om te komen kijken.