BSC Unisson JO19-1 geeft 2-0 voorsprong weg (2-2)

Op zaterdag 10 oktober stond voor BSC Unisson JO19-1 de uitwedstrijd tegen Suryoye Mediterraneo op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken Chris Voerman (voorzorg i.v.m. corona), Thijs Bentvelsen (studie) en Daan Weterholt (revalidatie). De JO17-1 kwam deze zaterdag niet in actie en daarom werden Guus van Aalst en Dion Morsink bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Wesley van Mil, 2.Jesse Hinnen, 3.Sam Wiegerink, 4.Merijn Snippert, 5.Niels Barels, 6.Jordy Wijnsma, 8.Florian Busscher, 7.Bram Klein Poelhuis, 10.Joep Timmers (c), 11.Pelle Wermer en 9.Sven Oude Groen

12.Marten Schartman, 13.Ryan Huisken, 14.Guus van Aalst en 15.Dion Morsink

De start van de wedstrijd had voor de jongens van Arjan Wissink, Martijn Brinkman en Peter Teussink niet beter gekund dan vandaag. BSC Unisson mocht aftrappen en binnen tien seconden lag de bal in het net. Een lange bal van Sam Wiegerink valt achter de laatste linie en Bram Klein Poelhuis snelt richting de achterlijn en geeft een voorzet op maat op Sven Oude Groen. De geheel vrijstaande Sven Oude Groen rondt koelbloedig af en zet de 0-1 op het scorebord. Binnen tien minuten wordt de voorsprong verdubbeld. Bram Klein Poelhuis is zijn directe tegenstander weer te snel af en wordt door de keeper neergehaald buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter geeft de keeper een gele kaart (tien minuten tijdstraf) en de vrije bal wordt binnengeschoten door Jordy Wijnsma (0-2). Geen vuiltje aan de lucht, maar in de tien minuten dat we met een man meer spelen, weet de thuisploeg wel de aansluitingstreffer te maken. Op het middenveld wordt onnodig balverlies geleden en met ietwat geluk ziet de centrale middenvelder van Suryoye Mediterraneo de bal in het doel gaan (1-2). Sven Oude Groen was dichtbij de derde Boekelose treffer, maar ziet zijn inzet op de paal gaan. De thuisploeg weet nog voor rust gelijk te maken door een vrije trap in de bovenhoek te schieten (2-2).

In de tweede helft gaat BSC Unisson op zoek naar de overwinning en krijgt het ook enkele goede mogelijkheden, maar weet het niet te scoren. Ook de thuisploeg komt nog enkele keren gevaarlijk in ons strafschopgebied, maar Wesley weet zijn doel in de tweede helft leeg te houden. De in onze ogen prima fluitende scheidsrechter heeft het zwaar te voorduren in de tweede helft, want bij iedere beslissing krijgt hij de volledige ploeg (inclusief begeleiding) van de thuisploeg over zich heen. In verschillende talen en met een bedreigende houding krijgt de leidsman iedere keer weer te horen dat ze het niet met hem eens zijn. Ook zijn er enkele spelers van Suryoye die continu aan het duwen, trekken en zelfs slaan zijn als de scheidsrechter de andere kant op kijkt. Het verbaasde ons dan ontzettend dat Jesse Hinnen het veld nog voor tien minuten moest verlaten na een gele kaart voor het zeggen van “k*tzooi.” Dan waren er in onze ogen wel andere situaties waar een andere keuze passender was geweest. Na 90 minuten houdt BSC Unisson JO19-1 een punt over aan de ontmoeting waar er meer in had gezeten.

Aankomend weekend zijn we vrij en volgende week hopen we nog in actie te mogen komen. We zullen eerst de aangescherpte maatregelen van Rutte moeten afwachten.