BSC Unisson 1 wint ruim van vv Oldenzaal (6-2)

Op zondag 11 oktober stond de thuiswedstrijd tegen vv Oldenzaal op het programma voor de mannen van hoofdtrainer Michel Weiss. De lijst met afwezigen was nog groter dan voorgaande weken. Willem Hoitzing was afwezig i.v.m. vakantie, Frank Mosman, Pim Ratering, Hendrik Nijenhuis, Nick Rademaker, Rick van Dijk en Jesse Wiefkers kampen allen met een blessure en de gebroeders ter Meer moesten uit voorzorg thuis blijven in afwachting van een coronatest. Bram Klein Poelhuis, Joep Timmers en Jordy Wijnsma werden vanuit de JO19-1 bij de wedstrijdselectie gehaald en van het 2e elftal werden Luc Nibbelink en Thijn Weenink opgeroepen.

1.Luuk van Ham, 15.Michel Tieberink, 3.Levy Hulst, 8.Mark Rademaker, 16.Luc Nibbelink, 6.Daan Wiggers, 12.Huub Hassink, 7.Bram Klein Poelhuis, 9.Martijn Brinkman, 11.Lennart Weber en 10.Arjan Wissink(c)

17.Thijn Weenink, 18.Joep Timmers en 19.Jordy Wijnsma

Van de overheid mogen er geen toeschouwers meer aanwezig zijn op Sportpark de Zweede en daarom is ervoor gezorgd dat er een live stream was, zodat een ieder vanuit huis mee kon kijken. Frank Mosman (geblesseerd) heeft dit mogelijk gemaakt met zij apparatuur van zijn eigen bedrijf (Mosman 3D). Om een mooi beeld te krijgen had Leeftink Timmerwerken een steiger ter beschikking gesteld.

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en oefende vanaf de eerste minuut veel druk uit op de defensie van vv Oldenzaal. De gasten probeerden van achteruit op te bouwen, maar de voorste linie van de Boekelose formatie zette vroegtijdig druk en zorgde ervoor dat de gastheren snel weer in balbezit waren. Na een kwartier voetballen komt BSC Unisson op voorsprong door jeugdspeler Bram Klein Poelhuis. Hij krijgt de bal in de loop aangespeeld en kan vanaf de zijkant richting het doel van vv Oldenzaal. Met een droge knal door de benen van de keeper zet Bram de 1-0 op het scorebord. Niet veel later wordt de score verdubbeld door Arjan Wissink. Een uittrap van Luuk van Ham stuitert achter de laatste linie van vv Oldenzaal. Arjan Wissink is er als eerste bij en kan richting doel. Met een lob over de uitkomende keeper wordt het 2-0. BSC Unisson blijft de betere ploeg en krijgt veel mogelijkheden, maar deze worden niet benut. Tussendoor komt Oldenzaal ook enkele keren gevaarlijk in en rondom het strafschopgebied van BSC Unisson. Een drietal vrije ballen en een cornerbal leveren het meeste gevaar op voor de gasten. Net voor rust weet BSC Unisson de marge te vergroten naar drie. Een voorzet van Bram Klein Poelhuis kan niet worden weggewerkt door de achterste linie en bij de tweede paal komt Arjan in balbezit. Met een schuiver door de benen van de verdediger op de doellijn zet Arjan de thuisploeg op een 3-0 voorsprong.

In de tweede helft zien we eenzelfde spelbeeld en gaat BSC Unisson op zoek naar een ruime overwinning. Kansen zijn er voldoende, maar een aantal spelers bij BSC Unisson hadden vandaag het vizier niet op scherp staan. In de 55ste minuut gaat de bal op de stip als Bram Klein Poelhuis wordt geschept door de doelman van Oldenzaal. Deze strafschop wordt benut door Arjan Wissink (4-0). Nog geen vijf minuten later maakt Arjan Wissink zijn vierde doelpunt van de middag als er niet goed wordt uitverdedigd door Oldenzaal. Oog in oog met de doelman faalt Arjan niet (5-0). Tien minuten voor tijd weet Oldenzaal op merkwaardige wijze te scoren. Een lange bal van de keeper van Oldenzaal stuitert één keer en schiet door over Luuk van Ham het doel in (5-1). De keeper van Oldenzaal was zeer content met zijn doelpunt, maar was zijn focus wel even kwijt. Drie minuten na zijn doelpunt laat hij een vrije bal van Huub Hassink door de handen glippen (6-1). In de extra tijd weet Oldenzaal nogmaals te scoren als er onnodig balverlies wordt geleden op het middenveld en er vervolgens slap wordt verdedigd (6-2). Na 93 minuten fluit de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer en heeft BSC Unisson op De Zweede nog de maximale score (6 punten uit twee wedstrijden).

Op het moment van schrijven zijn we nog in afwachting van de persconferentie van Rutte, maar lijkt het er op dat de competitie stil komt te liggen. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt er aankomende zondag om 15:00 uur afgetrapt in Weerselo tegen de plaatselijke UD.