BSC Unisson 1 eenvoudig langs Hoeve Vooruit (5-0)

Op zondag 19 september stond voor BSC Unisson de tweede bekerwedstrijd op het programma. Op Sportpark De Zweede was Hoeve Vooruit 1 te gast. Bij BSC Unisson keerden Arjan Wissink en Martijn Brinkman weer terug in de basis en was Pim Ratering weer bij de wedstrijdselectie. Michel ter Meer, Pascal ter Meer, Frank Mosman (blessure) en Daan Wiggers (vakantie) waren niet van de partij. Wel kwamen ze op de teamfoto die voorafgaand aan de wedstrijd is gemaakt.

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 2.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 5.Willem Hoitzing, 6.Hendrik Nijenhuis, 12.Huub Hassink, 8.Joep Timmers, 18.Julian Weber, 9.Martijn Brinkman, 14.Bram Klein Poelhuis en 10.Arjan Wissink(c)

Wissels: 4.Jordy Wijnsma, 11.Pelle Wermer, 16.Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 19.Coen Swidde

Vanaf de eerste minuut is BSC Unisson de bovenliggende partij en zet het De Hoeve gelijk onder druk. De Hoeve weet wel enkele keren op de counter gevaarlijk te worden met hun snelle buitenspelers, maar dit leidde enkel tot cornerballen. Het is BSC Unisson dat na een kwartier voetballen op voorsprong komt. Huub Hassink wordt net buiten het strafschopgebied aangetikt en eiste de bal zelf op. De bal wordt hard langs de muur in de lange hoek geschoten (1-0). Tien minuten voor rust weet BSC Unisson de marge te verdubbelen als Huub Hassink de bal verlengd richting Arjan Wissink die oog in oog met de doelman komt te staan. Met een lage schuiver in de lange hoek weet hij de score te verdubbelen (2-0). Net voor rust verwacht eenieder dat de bal op de stip gaat voor De Hoeve na een overtreding van Huub Hassink, maar de leidsman zag er geen overtreding in.

In de rust komen Lennart Weber en Jordy Wijnsma in het veld voor Robert Roossink en Joep Timmers. Joep moest zich noodgedwongen laten vervangen wegens nekklachten.

In de tweede helft blijft BSC Unisson gemotiveerd en wordt het baltempo wat opgevoerd. Zodoende kwam De Hoeve er helemaal niet meer aan te pas en kon BSC Unisson nog meer in de aanval. Het mooiste doelpunt van de middag komt van de schoen van Hendrik Nijenhuis. Na een uur spelen komt hij aan de linkerkant op en wil de bal voorzetten op Arjan Wissink. Zijn voorzet mislukt echter, maar hij ziet de bal in de verre kruising verdwijnen (3-0). Waar De Hoeve in de eerste helft een penalty moest hebben, was dat in de tweede helft het geval voor BSC Unisson. Martijn Brinkman wil afdrukken, maar ziet de bal tegen de arm van een Hoeve speler aankomen. Ook dit keer ziet de scheidsrechter er geen strafschop in. Kort daarna leek het 4-0 te worden, maar de ingevallen Pim Ratering weet de bal uit een cornerbal vanaf twee meter voor het doel over te koppen. Een cornerbal later is het wel raak. Lennart Weber geeft de bal op maat en Huub Hassink maakt met zijn heup zijn tweede van de middag (4-0). Een paar minuten voor tijd wordt het ook nog 5-0. Arjan Wissink ontvangt de bal op de 16 meter en schiet de bal met een droge knal in de hoek.

Het tempo had vooral in de eerste helft wat hoger moeten liggen, maar als er met 5-0 gewonnen wordt dan is er weinig reden tot klagen. Dinsdagavond speelt BSC Unisson bij UDI haar laatste bekerwedstrijd. In Enschede wordt er om 20 uur afgetrapt. Op zondag 26 september wordt de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Op Sportpark De Zweede is dan Oldenzaal te gast. Deze wedstrijd zal om 14:00 uur beginnen.