BSC Unisson JO19-1 verliest in de beker van Grol JO19-2 (5-2)

,

Afgelopen zaterdag moest de JO19-1 van BSC Unisson aantreden in Groenlo tegen Grol JO19-2. Op het hoofdveld van Grol moesten we pas om 16:15 uur aantreden. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Ilya Stemerdink (scooterongeluk) en Lex de Koning (longklachten). Naast de geblesseerden was Alexander Zivak een dag naar Amsterdam. Om met 13 spelers af te kunnen reizen naar Groenlo, is Sven Oude Groen bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van der Steeg, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(c), 5.Sem Weterholt, 6.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 7.Mees Oude Egberink, 10.Dion Morsink, 11.Bart Scholten en 9.Sven Oude Groen

Wissels: 12.Steven Luttikhedde en 14. Dirk Wolf

Vorige week was de afspraak om wat in te zakken en compact te gaan spelen. We wisten toen echter nauwelijks in het strafschopgebied van de tegenstander te komen en daarom is besloten vandaag meer de aanval te zoeken en eerder druk te zetten. Aan het begin van de wedstrijd was BSC Unisson de bovenliggende partij en kreeg het enkele mogelijkheden. Stan Weterholt kon een keer aanleggen, maar zijn schot miste kracht en Bart Scholten zag zijn inzet in het zijnet gaan. Na een kwartier was het Grol JO19-2 wat het initiatief overnam. De thuisploeg werd steeds gevaarlijker en kwam na een klein half uur spelen op voorsprong. Bij een cornerbal werd er niet opgelet en kon de bal van dichtbij tegen de touwen worden gewerkt (1-0). Vijf minuten later gebeurt op precies dezelfde manier hetzelfde nog eens en BSC Unisson kijkt tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor rust kan de spits van Grol alleen op Niels van der Steeg af en weet deze aanval doeltreffend af te ronden (3-0).

In de rust worden alle afspraken nog even herhaald en vooral de instelling bij cornerballen tegen.

In de tweede helft is BSC Unisson JO19-1 veel feller en brutaler. Na vijf minuten in de tweede helft weet BSC Unisson de aansluitingstreffer te maken. Een vrije bal van Guus van Aalst, vanaf de zijkant, wordt door niemand aangeraakt en verdwijnt achter de doelman (3-1). Hierna krijgt BSC Unisson JO19-1 nog enkele goede mogelijkheden. Sven Oude Groen schiet in het zijnet en Bart Scholten stuit op de keeper. In de 65ste minuut kan Sven Oude Groen alleen op de doelman af en schuift de bal beheerst in de korte hoek (3-2). Grol begon hem te knijpen en haalde alles uit de kast om de voorsprong vast te houden. Zelfs het schelden met ziektes was heel gewoon. De Boekelose formatie speelde alles of niets in de slotfase en in de counter wist Grol de overwinning binnen te halen door de 4-2 te maken. In de laatste minuut wordt het zelfs nog (onnodig) 5-2.

Aankomende woensdag speelt BSC Unisson haar laatste bekerwedstrijd. In Enschede wordt er dan om 18:30 uur gespeeld tegen Suryoye Mediteraneo JO19-1.