BSC Unisson 1 hard onderuit tegen Victoria’28 1 (2-8)

,

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Victoria’28 op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken Pim Ratering, Willem Hoitzing, Matthijs Nagel, Hendrik Nijenhuis (allen geblesseerd), Huub Hassink, Jeroen Assink (wintersport) en Coen Swidde (buitenland stage). Voor hen werden Joep Timmers, Jesse Hinnen, Bram Klein Poelhuis (allen JO19-1) en Jeroen Tieberink (2e) bij de wedstrijdselectie gehaald. Daarnaast was Brian Pieper uit het 5e elftal bereid om als reservekeeper te fungeren.

Opstelling BSC Unisson 1: 1.Luuk van Ham, 7.Michel Tieberink, 15.Robert Roossink, 14.Michel ter Meer, 5.Luc Nibbelink, 3.Mark Rademaker, 11.Mats Klein Poelhuis, 8.Lennart Weber, 10.Arjan Wissink (c), 17.Joep Timmers en 9.Martijn Brinkman

Wissels: 6.Jeroen Tieberink, 12.Jesse Hinnen, 16.Bram Klein Poelhuis, 17.Brian Pieper en 19. Nick Rademaker

BSC Unisson had de eerste helft de wind tegen en dat zorgde ervoor dat Victoria’28 een veldoverwicht had en veelvuldig op de helft van BSC Unisson was te vinden. De defensie van de Boekelose formatie stond in de beginfase van deze wedstrijd echter goed en zodoende wisten de gasten (nog) geen kansen te creëren. BSC Unisson wist wel enkele keren gevaarlijk te worden. Een inzet van Martijn Brinkman miste kracht en bij een cornerbal kon de keeper van Victoria’28 na een scrimmage nog net redding brengen. In de 16de minuut komt BSC Unisson alsnog op voorsprong. Na een goedlopende combinatie zet Mark Rademaker de geheel vrijstaande Joep Timmers alleen voor de doelman en die maakt op zijn beurt geen fout (1-0). In plaats van deze lijn door te trekken zakt de thuisploeg als een kaartenhuis in elkaar en is het overal op het veld een stap te laat. Victoria’28 maakt hier dankbaar gebruik van en weet in een tijdsbestek van 20 minuten vier keer te scoren. Nog voor de rust werd er vanaf de kant ingegrepen. JO19-1 speler Bram Klein Poelhuis werd binnen de lijnen gebracht voor de licht geblesseerde Luc Nibbelink die niet zijn sterkste wedstrijd kende en de handen vol had aan de topscorer van de 4e klasse B, Boy Kamphuis. Vlak voor rust wist BSC Unisson de marge terug te brengen tot twee als Martijn Brinkman de bal achter de verdediging legt voor Arjan Wissink. Arjan Wissink is eerder bij de bal dan de doelman van Victoria’28 en die maakt een lichte overtreding, maar brengt Arjan Wissink wel ten val in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd binnen geschoten door Arjan Wissink (2-4).

In de rust heerst de frustratie en teleurstelling in de kleedkamer van BSC Unisson, maar wordt wel geprobeerd om elkaar te stimuleren om in de tweede helft orde op zaken te stellen. Met de wind in de rug moet er nog wat mogelijk zijn.
De Boekelose formatie probeert het in de tweede helft wel, maar is ontzettend zwak in de passing. Meerdere vrije ballen worden met behulp van de wind zo over de achterlijn gespeeld i.p.v. voorgezet. Na een uur voetballen is er een opstootje waar eindeloos over gediscussieerd kan worden of hierbij kaarten moesten vallen. De scheidsrechter besloot om de kaarten op zak te houden. Wel moest Michel ter Meer met een groot ei op zijn voorhoofd naar de kant en werd hij vervangen door Nick Rademaker. Victoria’28 leunt gezien de stand logischer wijs achterover en loert op de counter. In de 64ste minuut weten zij uit een counter de 2-5 te maken. Door een communicatie fout in de achterste linie van BSC Unisson valt een voorzet van Maurice Nuis zo bij de tweede paal binnen. Dit was de beslissing in de wedstrijd en in het laatste half uur zakt BSC Unisson helemaal door de ondergrens. Victoria’28 kan het laatste halfuur vrijuit voetballen en er wordt hen door de thuisploeg geen strobreed in de weggelegd. De gasten krijgen twee penalty’s, waarvan Luuk van Ham er één weet te keren. Daarnaast weten de gasten uit Enschede nog tweemaal te scoren en een 2-8 eindstand op het scorebord te zetten.
Er kunnen allerlei excuses bedacht worden, maar het feit is gewoon dat BSC Unisson veruit de slechtste wedstrijd van het seizoen heeft gespeeld. De formatie van Michel Weiss heeft twee weken om zich voor te bereiden op de derby in en tegen Buurse op zondag 1 maart. Daar zal een positief resultaat behaald moeten worden, want anders komt de degradatiestreep erg dichtbij.