BSC Unisson 1 loopt in Ootmarsum tegen eerste competitie nederlaag aan.

Zondag 4 oktober heeft BSC Unisson haar 3de competitiewedstijd niet weten te winnen. Bij KOSC werd met 3-1 verloren op een ‘stil’ sportpark. Helaas, was het niet mogelijk voor supporters de wedstrijd te bekijken vanwege de nieuwe maatregelen.

In de eerste helft is er van beide kanten niet veel gecreëerd. KOSC kwam niet verder dan een goede schietkans alleen voor Luuk van Ham en een handvol corners en BSC Unisson moest het hebben van wat ballen achter de verdediging, waaruit over het algemeen ook niet veel gevaar kwam. Mocht er toch gevaar dreigen te komen dan was het de grensrechter van KOSC die hier letterlijk en figuurlijk een stokje voor wist te steken. Een terechte ruststand, waarbij je zag dat BSC Unisson toe was aan de rust.

In de 2de helft eigenlijk het zelfde spelbeeld. Een beetje rommelig veldspel van beide kanten en vooral spelend vanuit de lange bal. Weliswaar niet de manier waarop BSC Unisson wil voetballen, maar het veld was lastig te bespelen.
In de 57ste minuut was het raak voor KOSC. Zoals passend bij de wedstrijd werd er gescoord uit een standaardsituatie en het was Timo Bonke die bij de 2de paal binnen wist te tikken. Niet veel later was het Paskal ter Meer die attent was bij een corner en in de 64ste minuut alweer gelijk wist te maken. Voor Paskal ter Meer zijn eerste officiële doelpunt die op basis van zijn goede spel ook niet lang meer kon uitblijven.

In de 70ste minuut was het Jorrit Weierink die aantekende voor de 2-1, daar waar Willem Hoitzing in diezelfde aanval vol omver werd gelopen door de spits van KOSC. De scheidsrechter vond schijnbaar van niet en keurde de goal echter goed.  Na de 2-1 zette BSC Unisson nog wat meer druk, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Uit een van de tegenaanvallen wist KOSC zelfs nog de 3-1 te maken. Wederom ging er weer een overtreding aan vooraf. De linker aanvaller van KOSC rende het strafschopgebied binnen, tikte hierbij Hendrik Nijenhuis op de hakken, waardoor hij volledig vrij Jorrit Weierink kon bereiken en deze kon de 3-1 binnen schieten. Na deze goal was de wedstrijd gespeeld en had BSC Unisson het gevoel dat er meer in had gezeten. Maar helaas, volgende week een nieuwe kans thuis tegen Oldenzaal.

Kijkend naar de wedstrijd was een punt het maximaal haalbare voor BSC Unisson. Je merkte veel frustratie tijdens en na de wedstrijd door enkele dubieuze beslissingen, maar dit mag geen excuus zijn voor de nederlaag. Een wijze les voor de volgende keer is dat we ons niet uit de wedstrijd moeten halen als anderen andere keuzes maken, maar we moeten blijven focussen op ons eigen spel.