BSC Unisson 1 speelt vier keer gelijk op toernooi Tubanters

,
Op donderdag 6 augustus is het eerste elftal begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste selectie staat dit seizoen onder leiding van Michel Weiss, die in Boekelo begint aan zijn tweede seizoen. Hij wordt geassisteerd door Boy Jhan Jhan, die deze zomer de overstap van Barbaros naar Boekelo heeft gemaakt. Verder is Marco Winters de Technische Staf als teamleider komen versterken en zal Robin Winters als grensrechter gaan fungeren.

Qua spelers zijn er ook wat nieuwe (oude) gezichten. Daan Wiggers en Frank Mosman keerden beiden terug naar een jaar Rigtersbleek, Levy Hulst is van UDI overgekomen, Pascal ter Meer kwam over van Rigtersbleek, keeper Jesse Wiefkers heeft de overstap van De Bon Boys naar BSC Unisson gemaakt en Thijn Weenink komt uit onze eigen jeugdopleiding (JO19-1). Daartegenover staat het vertrek van Mats Klein Poelhuis naar HSC’21 JO19-1.

Na een viertal trainingen stond op zondag 16 augustus de eerste oefenwedstrijd op het programma. In Enschede bij De Tubanters werd er een toernooi afgewerkt. De eerste selectie nam het op tegen sv Delden en De Tubanters. Tegen beide teams werd er twee keer over een half uur gevoetbald. In totaal werd er dus 120 minuten gespeeld en daarom had de technische staf een negentien koppige selectie meegenomen.

De eerste drie wedstrijden (2x De Tubanters en 1x sv Delden) eindigden allemaal in een doelpuntloos gelijkspel. In deze wedstrijden had BSC Unisson het meeste balbezit en werd er bij vlagen uitstekend gecombineerd. De volgende stap is dat dit goede positiespel ook (grote) kansen gaat opleveren, want die waren er op dit toernooi nog te weinig. In de eerste wedstrijd tegen De Tubanters werd er nog wel een kopgoal van BSC Unisson afgekeurd wegens buitenspel en deze beslissing was zeer discutabel.

In de laatste wedstrijd tegen sv Delden vielen er wel doelpunten. Het was Delden wat op voorsprong kwam. Jesse Wiefkes had een prima redding op een hard schot, maar had geen antwoord op de rebound (0-1). BSC Unisson kwam na 18 minuten weer op gelijke hoogte na een goed lopende aanval. Uiteindelijk was het Daan Wiggers die Arjan Wissink kon bedienen vanaf de rechterkant. Arjan kon de gelijkmaker bij de tweede paal binnen koppen (1-1). BSC Unisson ging op zoek naar de overwinning, maar kreeg op de counter de 1-2 tegen. De rechtsbuiten van Delden kwam goed naar binnen en schoot hard raak. In de absolute slotfase kreeg BSC Unisson nog een penalty, nadat Nick Rademaker licht werd aangetikt in het strafschopgebied. Deze penalty werd benut door Arjan Wissink en zodoende eindigde ook de laatste wedstrijd in een gelijkspel.

Aankomende donderdag neemt BSC Unisson 1 het op De Zweede op tegen Sparta Enschede 2. De aftrap van deze wedstrijd is om 20:00 uur.

Arjan Wissink