BSC Unisson JO19-1 begint seizoen met nederlaag (4-2)

Vorige week zaterdag stond de eerste wedstrijd op het programma voor BSC Unisson JO19-1. Op De Zweede was Borne JO19-1 de tegenstander. Bij BSC Unisson ontbraken Jesse Hinnen (vakantie), Marten Schartman (blessure) en Daan Weterholt (blessure). Van de JO17-1 werd Guus van Aalst bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Wesley van Mil, 2.Sam Wiegerink, 3.Thijs Bentvelsen, 4.Jordy Wijnsma, 5.Niels Barels, 6.Merijn Snippert, 8.Florian Busscher, 7.Bram Klein Poelhuis, 10.Joep Timmers (c), 11.Pelle Wermer en 9.Sven Oude Groen

12.Guus van Aalst en 14.Chris Voerman

In een gelijk opgaande wedstrijd is het de thuisploeg dat graag vanuit achteruit willen opbouwen en kiest Borne wat vaker voor de lange bal. Bij BSC Unisson JO19-1 zijn de middenvelders echter te vaak niet aanspeelbaar en zodoende oogt het vaak rommelig en heeft ons centrale duo het lastig in balbezit. Na ruim 20 minuten voetballen komt Borne JO19-1 op voorsprong door een snelle uitbraak over de linkerflank. BSC Unisson weet enkele keren gevaarlijk te worden. Bram Klein Poelhuis krijgt een goede mogelijkheid, maar krijgt de bal niet tussen de palen en Sven Oude Groen weet tot twee keer toe een bal op doel te koppen uit een cornerbal. Helaas ook zonder resultaat. Tien minuten voor rust komt Borne JO19-1 op een comfortabele 0-2 door een fout in de opbouw goed uit te spelen. Op slag van rust kan BSC Unisson JO19-1 wat terug doen als er door Borne een handsbal wordt gemaakt in het strafschopgebied. Deze strafschop is een klusje voor Bram Klein Poelhuis en hij schiet de bal op fraaie wijze in de kruising (2-1).

In de rust komen Guus van Aalst en Chris Voerman in de ploeg voor Niels Barels en Merijn Snippert. Bij de tegenstander kwam er een heel peloton aan nieuwe spelers binnen de lijnen, want zij hadden negentien spelers bij zich.

In de tweede helft is BSC Unisson veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden en krijgt het enkele goede kansen op de 2-2, maar inzetten van Florian Busscher en Guus van Aalst leveren geen doelpunt op. De eerste keer dat Borne op onze helft komt is het gelijk raak en is de marge weer twee doelpunten in het voordeel van de uitploeg. Halverwege de tweede helft weet BSC Unisson het net weer te vinden als Sven Oude Groen vrij wordt gespeeld in het strafschopgebied en oog in oog met de doelman geen fout maakt (2-3). Tien minuten voor tijd krijgt BSC Unisson JO19-1 de perfecte kans op de gelijkmaker als Niels Barels ondersteboven wordt gelopen in het strafschopgebied en de goed fluitende Reinier Haak niets anders kan dan nogmaals een strafschop toe te kennen. Deze keer weet Bram het net echter niet te vinden, maar vindt de keeper op zijn weg. Enkele minuten voor tijd maakt Borne er nog 2-4 van en dan is de nederlaag een feit.