BSC Unisson 1 stelt teleur tegen Bentelo (1-2)

Op zondag 12 september moest BSC Unisson voor het eerst aantreden in de beker. Op Sportpark De Zweede was Bentelo 1 te gast. Bij BSC Unisson ontbraken meerdere spelers met de nodige ervaring. Arjan Wissink, Pascal ter Meer en Pim Ratering moesten deze wedstrijd voorbij laten gaan in verband met een blessure. Daarnaast zijn Daan Wiggers en Hendrik Nijenhuis op vakantie. Dit gaf een aantal jongere spelers de kans om zich te bewijzen, want naast de afwezigen moest Martijn Brinkman aan de kant beginnen (net terug van vakantie).

Opstelling BSC Unisson 1:

1.Luuk van Ham, 2.Frank Mosman, 3.Robert Roossink(c), 17.Willem Hoitzing, 15.Michel ter Meer, 12.Huub Hassink, 8.Joep Timmers, 7.Julian Weber, 18.Coen Swidde, 14.Bram Klein Poelhuis en 11.Pelle Wermer

Wissels: 4.Jordy Wijnsma, 5. Jeroen Assink, 9.Martijn Brinkman en 16.Lennart Weber

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Arno Wargerink werd er afgetrapt op Sportpark De Zweede. De intentie van BSC Unisson was om de defensie van Bentelo gelijk onder druk te zetten door hen daar af te jagen. Te vaak deden er één of meerdere spelers niet mee en zodoende bleef Bentelo eenvoudig overeind. Na een kleine tien minuten was er nog een domper voor de thuisploeg. Frank Mosman moest zich noodgedwongen laten wisselen met hamstringklachten. Jeroen Assink komt hem vervangen. In de 22ste minuut weet Bentelo op voorsprong te komen. De linkerspits kan te makkelijk een bal voorgeven op de rechterspits die geheel vrijstaat. Van dichtbij wordt de bal hard achter Luuk van Ham gekopt (0-1). De mannen van Michel Weiss moeten op zoek naar de gelijkmaker en deze valt na ruim een half uur spelen bijna. Een cornerbal valt achter in het strafschopgebied en het is Huub Hassink die daar zijn directe tegenstander uitkapt en de bal met een boogbal richting de tweede paal stuurt. Bij Robin Pröpper verdween de bal zaterdagavond in de kruising, maar Huub Hassink zag zijn bal op de paal eindigen. Net voor rust weten de gasten uit Bentelo de marge te verdubbelen. Aan de linkerkant kan de opkomende middenvelder gemakkelijk de achterlijn halen en de bal laag voorgeven. Deze wordt vervolgens achter Luuk gegleden (0-2).

In de rust komt Lennart Weber binnen de lijnen voor Coen Swidde die wat pijntjes had. Verder werd er duidelijk aangegeven dat de wedstrijdmentaliteit anders moet.

In de tweede helft begint BSC Unisson vol goede moed om de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Het baltempo lag echter te laag om de tegenstander kapot te spelen. Op het middenveld was er te weinig beweging en in de voorste linie ontbrak het met enige regelmaat aan duelkracht. Toch kon BSC Unisson af en toe wat speldenprikjes uitdelen, maar dan was het wel met schoten van afstand of de zijkant. Na 65 minuten leek Huub Hassink de gelijkmaker te maken. Een hoge bal controleerde hij goed en speelde hij over de keeper. Zijn inzet belandde dit keer echter op de lat. Uiteindelijk wist BSC Unisson de aansluitingstreffer wel te maken een kwartier voor tijd. De ingevallen Martijn Brinkman werd neergelegd in het strafschopgebied en de toegekende penalty werd feilloos ingeschoten door Robert Roossink (1-2). In het laatste kwartier ging BSC Unisson op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het nog een goede mogelijkheid via Martijn Brinkman, maar hij kon niet goed afdrukken en zodoende was de inzet houdbaar voor de keeper. Na 93 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was een overwinning voor Bentelo een feit.

Geconcludeerd kan worden dat Bentelo vandaag feller was en meer de wil had om te winnen. Bij BSC Unisson waren er te veel die het extra stapje wat soms nodig is niet konden of wilden zetten. Aankomende zondag speelt BSC Unisson weer een bekerwedstrijd en ook deze wordt op Sportpark De Zweede gespeeld. Hoeve Vooruit is dan te gast. Er wordt om 14:00 uur afgetrapt.