BSC Unisson JO19-1 verliest in de beker van Longa’30 JO19-2 (0-3)

Afgelopen zaterdag moest de JO19-1 van BSC Unisson aantreden op Sportpark De Zweede tegen Longa’30 JO19-2. De wedstrijd was vervroegd naar 13:00, zodat de jongens met een seizoenskaart van FC Twente de mogelijkheid hadden om de wedstrijd FC Twente- FC Utrecht om 16:30 uur bij te wonen in de Grolsch Veste. Martijn Brinkman was bereid bevonden om te fungeren als grensrechter.

Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Ilya Stemerdink (scooterongeluk) en Lex de Koning (longklachten). De overige dertien spelers waren wel wedstrijdfit. De teamfoto stond ook op de planning en voor aanvang werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Arno Wargerink. Daarnaast speelde de JO19-1 met rouwbanden.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van der Steeg, 2.Alexander Zivak, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(c), 5.Sem Weterholt, 6.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 7.Mees Oude Egberink, 10.Dion Morsink, 11.Max Bayer en 9.Dirk Wolf

Wissels: 13.Steven Luttikhedde en 15.Bart Scholten

Van tevoren was afgesproken om wat in te zakken en de gasten uit Lichtenvoorde op eigen helft de bal te gunnen. Dit werd goed uitgevoerd en Longa’30 was niet in staat om openingen in onze defensie te vinden. BSC Unisson JO19-1 probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, maar maakte hierin veel verkeerde keuzes. Veel kansen werden er niet gecreëerd, maar toch was het geen saaie wedstrijd om naar te kijken. Scheidsrechter Luc Nibbelink liet veel doorgaan en dat kwam ten goede van het spel. Halverwege de eerste helft was het Longa’30 dat vanuit het niets op voorsprong kwam. De defensie van BSC Unisson stond één moment niet goed en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt door de gasten uit Lichtenvoorde. De rechterspits kon op Niels af en maakt geen fout (0-1).

In de rust kwamen Bart Scholten en Steven Luttikhedde in de ploeg voor Max Bayer en Alexander Zivak. Om wat te gaan forceren is besloten om meer naar voren te gaan spelen.

De tweede helft creëerde de thuisploeg al snel een veldoverwicht en was het enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Eerst was het Bart Scholten die een schot van +/- 25 meter op de lat zag belandden en daarna was Dion Morsink dichtbij. Guus van Aalst gaf een afgemeten voorzet en Dion zag de keeper zijn kopbal op knappe wijze keren. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de vermoeidheid toe. In de laatste twintig minuten waren er meerdere spelers bij BSC Unisson die (kramp)klachten kregen. Max Bayer en Alexander Zivak kwamen weer binnen de lijnen voor Stan Weterholt en Mees Oude Egberink. Longa’30 JO19-2 oogde in het laatste kwart van de wedstrijd fitter en kreeg steeds meer veldoverwicht. Tien minuten voor tijd weten zij de marge te verdubbelen. De ingevallen spits kan op de rand van het strafschopgebied draaien en schuift bal achter Niels van der Steeg (0-2). In de slotminuut kreeg Longa’30 nog een penalty, nadat de rechterspits over het uitgestoken been van Sem Weterholt ging. De penalty werd snoeihard binnegeschoten door de keeper van Longa’30 JO19-2 en hij bepaalde hiermee de eindstand op 0-3. Voor Sem Weterholt jammer dat de bal nog op de stip ging. Een klein smetje op zijn wedstrijd, want hij speelde een super wedstrijd en wist zijn tegenstander keer op keer af te troeven.

Aankomende zaterdag gaat BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij Grol JO19-2. In Groenlo wordt er om 16:15 uur afgetrapt