BSC Unisson 1 verliest onnodig van VIOS Beltrum (3-4).

,

Afgelopen zondag stond er voor het eerste elftal van BSC Unisson een thuiswedstrijd op het programma. Na de goede overwinning uit bij Hoeve Vooruit (1-5) moest er hier op De Zweede tegen VIOS Beltrum een vervolg aan gegeven worden. Bij BSC Unisson ontbraken Mark Rademaker, Matthijs Nagel, Coen Swidde, Willem Hoitzing (blessures) en Luc Nibbelink (ziek). Vanuit de JO19-1 waren Joep Timmers en Bram Klein Poelhuis bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson:1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 10.Arjan Wissink (c), 3.Hendrik Nijenhuis, 14.Michel ter Meer, 7.Michel Tieberink, 15.Robert Roossink, 2.Bram Klein Poelhuis, 11.Mats Klein Poelhuis, 17.Pim Ratering en 9.Martijn Brinkman

Wissels: 8.Lennart Weber, 12. Huub Hassink en 18.Joep Timmers

Om klokslag 14:00 uur werd er voor de eerste keer afgetrapt op Sportpark De Zweede. Deze aftrap werd verricht door pupil van de week Huib Niemans uit de JO8-2. Hij passeerde de spelers van VIOS Beltrum met fantastische passeerbewegingen en liet de doelman vervolgens kansloos. Hopelijk hadden de spelers van BSC Unisson 1 opgelet hoe het moest….

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd en grote kansen werden er in het begin van de wedstrijd niet gecreëerd. Van beide kanten werd er van achteruit geprobeerd om op de bouwen, maar ín beide aanvalslinies was de passing onnauwkeurig, In de 20e minuut komt BSC Unisson 1 toch op voorsprong. Arjan Wissink kan van achteruit enkele meters pakken en stuurt vervolgens Pim Ratering weg die oog in oog met doelman niet faalt (1-0). Lang kan BSC Unisson deze voorsprong niet vasthouden, want vijf minuten later is het alweer gelijk. Een voorzet van VIOS Beltrum lijkt over de achterlijn te verdwijnen, maar wordt nipt binnen gehouden en vervolgens eenvoudig binnengewerkt (1-1). Niet veel later komt de uitploeg op voorsprong als er in de achterhoede kinderlijk eenvoudig balverlies wordt geleden door BSC Unisson. De aanvallende middenvelder kan richting het doel van Luuk van Ham en komt daar als winnaar uit de strijd (1-2). BSC Unisson stelt echter nog voor de rust orde op zaken. Martijn Brinkman weet bij een vrije bal vanaf de zijkant de doelman van VIOS Beltrum te verrassen door de bal in één keer in de korte hoek te schieten.

Vol goede moed start BSC Unisson aan de tweede helft, maar binnen vijf minuten staat er een 2-4 achterstand op het bord. Voor de tweede keer wordt er makkelijk balverlies geleden en weer is het de aanvallende middenvelder die vrije doortocht krijgt (2-3). Twee minuten later wordt er bij een lange ingooi van VIOS Beltrum niet ingegrepen waardoor de rechterspits eenvoudig kan binnenschieten (2-4). De thuisploeg geeft echter nog niet op en gaat gelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en krijgt hier mogelijkheden voor. Een schot van de ingevallen Huub Hassink belandt op de paal en Mats Klein Poelhuis weet de bal niet tussen de palen te krijgen na een knappe actie. In de slotfase weet BSC Unisson alsnog te scoren. De inmiddels naar voren geschoven Arjan Wissink kan op aangeven van Pim Ratering de 3-4 binnenschieten. Deze treffer valt echter te laat om nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker.

Achteraf kan er geconcludeerd worden dat BSC Unisson geen hoogstaande wedstrijd speelde, maar ondanks dat er prima een resultaat behaald had kunnen worden. Door de persoonlijke fouten was dit vandaag echter niet haalbaar. Door deze nederlaag moet BSC Unisson weer een pas op de plaats maken en is het van groot belang dat er in de komende drie wedstrijden (voor de winterstop) punten worden behaald, zodat het bij de onderste ploegen wegblijft.