BSC Unisson JO19-1 wint derby van TVO JO19-1 (2-0)

,

Afgelopen zaterdag stond voor BSC Unisson JO19-1 de wedstrijd tegen TVO JO19-1 op het programma. Beide ploegen hadden voorafgaand alles nog in eigen hand, maar een overwinning was dan wel noodzakelijk. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Slavik Rodionova en Thijs Bentvelsen met een blessure. Door het ontbreken van deze twee verdedigers moest er geschoven worden in de opstelling en de technische staf dacht er goed aan te doen door Jordy Wijnsma terug te halen naar de achterste linie.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2.Jesse Hinnen, 3.Jordy Wijnsma, 4.Merijn Snippert, 5.Thijn Weenink, 6.Stijn Lassche, 7.Bram Klein Poelhuis, 8.Florian Busscher, 9.Pelle Wermer, 10.Joep Timmers (c) en 11. Sven Oude GroenWissel: 14.Maarten Huve

Om klokslag 15:00 uur werd er afgetrapt op sportpark De Zweede. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en had vanaf de eerste minuut meer balbezit. TVO probeerde de defensie van BSC Unisson JO19-1 vroegtijdig onder druk te zetten, maar bij vlagen werd hier goed onderuit gevoetbald. Desondanks dat werd er ook te vaak voor de (blinde) lange bal gekozen. Na enkele speldenprikjes van Sven oude Groen, Joep Timmers en Bram Klein Poelhuis is het na 25 minuten voetballen wel raak. Jordy Wijnsma ziet Pelle Wermer vertrekken en met een strakke passes zet hij Pelle Wermer oog in oog met de goalie van TVO JO19-1. Vakbekwaam weet Pelle Wermer de bal binnen te schuiven en BSC Unisson JO19-1 op voorsprong te zetten (1-0). Tot aan de rust blijft BSC Unisson de betere ploeg en staat de defensie als een huis. De uitploeg weet in de eerste helft geen enkele keer een bal op doel te schieten.

In de rust komt Maarten Huve in de ploeg voor Thijn Weenink.

Bij de gasten werd er ook gewisseld en kwam de spits van het 1e elftal binnen de lijnen om wat te gaan forceren. Deze hebben we de gehele tweede helft echter niet gezien door het sterke optreden van Jordy Wijnsma en compagnon Merijn Snippert. Zij wisten bijna alle duels te winnen en zorgden ervoor dat Daan Weterholt een rustige middag had. Ondanks het veld overwicht blijft het natuurlijk billen knijpen met een 1-0 voorsprong. Twintig minuten voor tijd wordt aan deze spanning een einde gemaakt en geeft Joep Timmers een steekpasses op Bram Klein Peolhuis die de 2-0 op het scorebord zet. Vervolgens weet BSC Unisson JO19-1 de wedstrijd vakkundig uit te spelen en fluit de prima fluitende scheidsrechter Reinier Haak na 92 voetballen voor de laatste keer.

Door deze overwinning is TVO JO19-1 definitief afgehaakt voor de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse. BSC Unisson JO19-1 heeft alles nog in eigen hand, maar zal dan wel twee keer moeten winnen. Aankomend weekend spelen de jongens van Arjan Wissink en Benno ten Asbroek de lastige uitwedstrijd bij NEO JO19-2. Die ploeg heeft evenveel wedstrijden gespeeld en één punt meer behaald tot op heden. Om 15:35 uur wordt er op zaterdag 7 december afgetrapt in Borne.