BSC Unisson JO19-1 begint competitie met 1-7 overwinning bij Hector JO19-1

Op zaterdag 21 december stond voor BSC Unisson JO19-1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. In Goor moesten de jongens van Arjan Wissink en Benno ter Asbroek het opnemen tegen Hector JO19-1. Bij BSC Unisson speelden Mitchell Eilander (ziek) en Jesse Hinnen (werk) niet mee.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2. Slavik Rodionova, 3. Thijs Bentvelsen, 4. Merijn Snippert, 5. Thijn Weenink, 6. Mats Klein Poelhuis (c), 7. Sven Oude Groen, 8. Florian Busscher, 9. Jordy Wijnsma, 10. Joep Timmers en 11. Pelle WermerWissels: 12. Wessel Bakker, 13. Stijn Lassche, 14. Maarten Huve en 15. Bram Klein Poelhuis

In de voorbereiding hebben we veel gehamerd op de opbouw van achteruit, de omschakeling van balbezit naar balverlies en het onder druk zetten van de tegenstander. Nu is het zaak om dit in de competitie op de juiste manier toe te passen en hier resultaten mee te gaan boeken.

Vooraf gaf de begeleiding van Hector aan dat ze over veel tweedejaars spelers beschikten en de gehele ploeg vorig jaar ook al JO19-1 was. Bij de warming-up was ook goed zichtbaar dat de thuisploeg over iets meer kilo’s beschikte dan wij. Vanaf de eerste minuut had de thuisploeg niets aan deze extra kilo’s, want het was BSC Unisson JO19-1 wat het initiatief in handen nam en met 2 à 3 keer raken de thuisploeg aan het lopen zette. Al snel kwamen de eerste mogelijkheden, maar het vizier stond op dat moment nog niet op scherp bij Pelle Wermer en Jordy Wijnsma. Tussen de 15de en 35ste minuut weet BSC Unisson JO19-1 toch heel snel een ruime voorsprong op te bouwen. Mats Klein Poelhuis en Jordy Wijnsma weten beide twee keer te scoren met schoten van rondom de 16 meter (0-4). Deze ruime voorsprong geeft BSC Unisson JO19-1 veel vertrouwen, maar zorgt er ook voor dat een aantal jongens (te) veel gaan lopen met de bal aan de voet. Hector JO19-1 was door de ruime achterstand lichtelijk gefrustreerd en kreeg nu dus de mogelijkheid om enkele tikken uit te delen. Hierdoor reageerde BSC Unisson JO19-1 weer veel op de scheidsrechter met als gevolg dat Joep Timmers 2 minuten voor rust een gele kaart kreeg en 10 minuten vanaf de kant moest toekijken. Nog geen minuut later is er een grove overtreding van de thuisploeg die ook geel oplevert en hierdoor wordt het 10 tegen 10.

In de rust worden er eerst complimenten uitgedeeld voor de eerste 35 minuten van de wedstrijd. Daarna worden de laatste tien minuten even aangehaald en afspraken gemaakt voor de tweede helft. Niet onnodig gaan lopen met de bal en de mond dichthouden tegen de verder prima fluitende scheidsrechter. Wessel Bakker, Stijn Lassche, Bram Klein Poelhuis en Maarten Huve komen in de rust in de ploeg voor Sven Oude Groen, Florian Busscher, Pelle Wermer en Slavik Rodionova.
In de tweede helft pakt BSC Unisson JO19-1 de draad weer op en combineert er met weinig balcontacten per individu lustig op los. Al snel komen de eerste kansen voor Bram, Jordy en Maarten. Op de momenten dat ze voor eigen succes moeten gaan worden de ballen breed gelegd en andersom. Na een goede combinatie krijgt Joep Timmers vrije doortocht richting de keeper en schuift de bal onder de uitkomende keeper door (0-5). Daarna is het Mats Klein Poelhuis die twee goede scoringskansen krijgt. De eerste weet de keeper te keren, maar bij de tweede kans weet Mats het net wel te vinden (0-6) en maakt hiermee zijn 3de van de middag. De laatste 20 minuten komen Pelle, Florian, Sven en Slavik nog weer het veld in voor Joep, Thijs, Mats en Jordy. BSC Unisson JO19-1 blijft na deze wissels goede mogelijkheden creëren en de thuisploeg onder druk zetten. Uit een counter weet Hector JO19-1 uit het niets de 1-6 te scoren tot grote teleurstelling bij BSC Unisson, want de 0 houden was ook een belangrijk streven. In de slotfase is het Florian Busscher die knap wegdraait bij zijn directe tegenstander en de bal in de bovenhoek krult (1-7). Een prima resultaat met goed veldspel van BSC Unisson JO19-1.

Aankomende zaterdag komt Juventa JO19-1 op bezoek in Boekelo. De gasten uit Wierden wisten hun eerste wedstrijd met 0-7 bij ATC’65 JO19-3 te winnen en uit betrouwbare bronnen is vernomen dat deze ploeg 1ste klasse waardig is en mee wil doen om het kampioenschap in de 2de klasse. Een mooi affiche dus aankomende zaterdag om 15:00 uur op Sportpark De Zweede.