Strijdlustig BSC Unisson JO19-1 heeft voetballend haar dag niet (1-3)

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 om 15:00 uur aantreden op De Zweede tegen UDI JO19-1. Op vrijdagavond vond het Sportgala plaats en hier was de JO19-1 ook goed vertegenwoordigd. Naast de begeleiding was het merendeel van de spelersgroep hier ook aanwezig. Bij BSC Unisson JO19-1 konden Jesse Hinnen (werk) en Mitchell Eilander (blessure) niet meespelen. Verder was Sven Oude Groen bereid om eerst mee te gaan met de JO17-1.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2. Slavik Rodionova, 3.Thijs Bentvelsen, 4. Florian Busscher, 5. Thijn Weenink, 6. Mats Klein Poelhuis (c), 7. Bram Klein Poelhuis, 8. Merijn Snipper, 9. Jordy Wijnsma, 10. Joep Timmers en 11. Stijn Lassche
Wissels: 12.Wessel Bakker, 13. Maarten Huve, 14. Sven Oude Groen en 15. Pelle Wermer

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd dan de gasten uit Enschede en werd al snel enkele keren gevaarlijk. UDI JO19-1 moest een paar keer aan de noodrem trekken en hadden vooral moeite met de snelheid van Bram op de rechtervleugel. Na 8 minuten steekt Florian Busscher de bal binnendoor op Bram Klein Poelhuis en die snelt alleen richting doel. Met een verwoestend schot in de lange hoek zet hij BSC Unisson JO19-1 op voorsprong. Hierna heeft BSC Unisson JO19-1 mogelijkheden op de 2-0, maar uit het niets maakt UDI JO19-1 de gelijkmaker. Een lange bal lijkt een makkelijke prooi voor Daan Weterholt of Merijn Snippert, maar beiden verwachten dat de ander hem zou pakken. Het vervolg is dat de diepgaande middenvelder de lachende derde is en de bal eenvoudig tegen de touwen kan schuiven (1-1). Ondanks deze tegentreffer blijft BSC Unisson JO19-1 de gevaarlijkste ploeg en krijgt meerdere mogelijkheden. Joep Timmers, Bram Klein Poelhuis, Stijn Lassche en Jordy Wijnsma krijgen allen goede mogelijkheden om BSC Unisson JO19-1 weer op voorsprong te zetten, maar weten het net niet te vinden. De grootste kans is net voor rust als Mats Klein Poelhuis in de 16 meter knap wegdraait bij zijn directe tegenstander en alleen voor de doelman komt. Hij schiet de bal echter recht op de doelman af en zodoende gaan we met 1-1- rusten.

In de rust komen Pelle Wermer en Maarten Huve in de ploeg voor Slavik Rodionova en Stijn Lassche.
In de tweede helft speelt BSC Unisson JO19-1 een stuk slordiger en worden er veel foutieve ballen gespeeld. UDI JO19-1 ruikt bloed en komt steeds verder van eigen doel af. De eerste keer dat UDI JO19-1 in de 16 meter komt in de tweede helft is het gelijk raak. De spits van UDI weet in de 64ste minuut raak te schieten na een aanval over de linkerkant. Bij BSC Unisson JO19-1 waren Sven Oude Groen en Wessel Bakker inmiddels in de ploeg gekomen voor Pelle Wermer en Thijn Weenink. In de 72ste minuut krijgt BSC Unisson de beste kans om weer gelijk te maken. Een voorzet van Joep Timmers komt tegen de bovenarm van een UDI verdediger en de scheidsrechter wijst naar de stip. Sven Oude Groen mag gaan aanleggen van 11 meter, maar ziet zijn inzet gekeerd worden en de 1-2 achterstand blijft nog op het bord staan. Vijf minuten later wordt de bal aan de andere kant op de stip gelegd na een overtreding van Maarten Huve en UDI weet de strafschop wel te verzilveren, ondanks dat Daan Weterholt de bal nog wel aanraakte (1-3). In het restant van de wedstrijd probeert BSC Unisson JO19-1 het nog wel, maar te veel (bepalende) spelers haalden hun niveau niet. Werklust was er zeker wel en dat is ook het minste wat er dan verwacht wordt.
Op basis van de eerste helft hadden we zeker meer verdiend, maar dan moeten de kansen wel afgemaakt worden. Als je zelf niet scoort dan……

Aankomende zaterdag start de competitie en dan spelen we in Goor tegen Hector JO19-1. We trappen dan om 14:30 uur af.