BSC Unisson JO19-1 behoudt koppositie door moeizame overwinning in Enschede (0-1)

Afgelopen zaterdag moesten de jongens van Arjan Wissink en Benno ten Asbroek aantreden in Enschede tegen Suryote-Mediterraneo JO19-1. Deze tegenstander had tot dusver één wedstrijd gespeeld en deze hadden zij verloren. BSC Unisson wist in de eerste twee speelronden twee keer over te winnen en deed dit tegen Hector JO19-1 met ruime cijfers en bezet daardoor de eerste plek in de 2de klasse. Bij BSC Unisson JO19-1 was Jesse Hinnen niet van de partij, omdat hij ingepland was op het werk.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2. Florian Busscher, 3.Thijs Bentvelsen, 4. Merijn Snippert, 5. Slavik Rodionova, 6. Mats Klein Poelhuis (c), 7. Sven Oude Groen, 8. Stijn Lassche, 9. Jordy Wijnsma, 10. Joep Timmers en 11. Pelle Wermer

Wissels: 12. Maarten Huve, 14. Bram Klein Poelhuis en 15. Thijn Weenink

In Enschede werd er om precies 14:30 uur afgetrapt op het oude hoofdveld van vv UDI. Dit grasveld was de laatste week niet gemaaid en hierdoor was het lastig om een hoog baltempo te hanteren. Gelukkig hadden beide ploegen hier last van. Het was BSC Unisson JO19-1 dat meer balbezit had en de bal goed rond liet gaan. De thuisploeg probeerde op de counter gevaarlijk te worden door hun snelle aanvallers in de diepte te bedienen. De Boekelose formatie wist in de eerste helft echter de betere kansen te creëren, maar wisten de bal niet in het net te krijgen. De beste kans in de eerste helft was voor Mats Klein Poelhuis die vanaf de rechterkant alleen voor de keeper kwam, maar zijn inzet gekeerd zag worden.
In de rust kwamen Maarten Huve en Bram Klein Poelhuis in het veld voor Florian Busscher en Sven Oude Groen. Verder werd benoemd dat het van groot belang was om de rust te bewaren en niet als een gek naar voren moesten gaan, omdat we dan de thuisploeg in de kaart spelen.

In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde en is het BSC Unisson JO19-1 dat de betere kansen weet te creëren. Het inbrengen van de snelle Bram Klein Poelhuis leverde voornamelijk veel problemen op bij de thuisploeg. Binnen vijf minuten wist hij al drie keer de 16 meter van Suryoye-Mediterraneo JO19-1 binnen te stormen, maar jammerlijk genoeg nog zonder het gewenste resultaat. De achterhoede van BSC Unisson JO19-1 bleef geconcentreerd spelen en zorgde er voor dat we bij balverlies als snel weer in balbezit waren door goed door te dekken. Thijn Weenink, die de afgelopen weken niet in actie kon komen vanwege een polsblessure, kwam na een uur spelen binnen de lijnen voor Slavik Rodionova. Na 70 minuten voetballen komen we (eindelijk) op voorsprong als Bram over de rechterkant doorkomt en met zijn rechterbeen aanhaalt. Zijn inzet wordt echter geblokkeerd en zonder na te denken schiet Bram met zijn linkerbeen nogmaals. De bal verdwijnt in de linkeronderhoek tegen het net en de voorsprong is een feit (0-1). De Boekelose formatie gaat naar deze voorsprong niet achterover hangen, maar gaat op zoek naar de 0-2. FC Suryoye-Mediterraneo JO19-1 komt er nauwelijks uit, maar krijgt toch nog één grote mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Uit een lange bal kan de spits ineens alleen op Daan Weterholt af. De spits gaat om Daan heen, maar met een fantastische actie kan Thijs Bentvelsen een doelpunt voorkomen. Na 93 minuten voetballen fluit de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer en zijn de drie punten een feit!

Na 3 wedstrijden heeft BSC Unisson JO19-1 als enige in de 2de klasse de maximale score van 9 punten. Aankomend weekend wordt er niet gevoetbald vanwege de Military. Wel zal meer dan de helft van de jongens van de JO19-1 actief zijn om te helpen bij het parkeren op het Rutbeek🙂. BSC Unisson krijgt hier ieder jaar een vergoeding voor en in ruil daarvoor moet de voetbalvereniging vrijwilligers regelen.