JO7-1 begint competitie sterk

Na 3 wedstrijden heeft onze onervaren JO7-1 toch al 6 punten te pakken. Met 3 spelers die pas in september zijn begonnen met trainen in de gelederen speelt dit nieuwe team al de sterren van de hemel. Het verschil tussen de 1e en 3e wedstrijd is al duidelijk te zien. Ondanks dat alleen spelen niet verkeerd is en zelfs wordt gestimuleerd, wordt er al leuk samengespeeld omdat ze al merken dat dat de kans op een doelpunt vergroot.

Ik zal ze even voorstellen: Ben, Ties, Joris, Thor, Steijn, Stef, Lars en Thijs.

De eerste wedstrijd speelden we op 21 september thuis tegen Borne JO7-2. Voor alle spelers de eerste echte wedstrijd. Dus er was de nodige spanning vooraf. Als snel bleek dit helemaal niet nodig. We gingen meteen voortvarend van start door een doelpunt van Steijn. Snel daarna werd het 1-1 maar dat maakte weinig indruk. We gingen een tempootje hoger spelen en in de eerste helft liepen we uit naar 8-1 door doelpunten van Lars, Steijn, Thijs (2x), Stef, Ben en Ties. Ondergetekende vond het verschil eigenlijk al te groot worden en stelde de coach van de tegenpartij voor om een extra speler in te brengen in de 2e helft. Helaas voor Borne gingen onze toppers in de 2e helft gewoon door met supergoed spelen. Zonder Steijn, die de JO8-3 ging versterken, scoorden we er lustig op los. Na de 10-1, door 2 doelpunten van Thijs, werd er nog een extra speler bij Borne binnen de lijnen gebracht. Dit resulteerde in 2 doelpunten waaronder een eigen goal. Maar na de 10-3 dachten onze jongens, dit is wel weer genoeg en de doelpuntenmachine kwam weer op gang. achtereenvolgens Thijs, Thijs, Thijs, Thijs, Stef, Ben, Ben en Thijs vonden het net en daarmee kwam de eindstand op 16-3.  Onze toppers hebben deze allereerste wedstrijd supergoed gespeeld en dat beloofde natuurlijk veel goeds voor de rest van de competitie.

Op 28 september speelden we uit in Buurse tegen het plaatselijke JO7 team, of moet ik zeggen JO8? of JO9? In verband met te weinig jeugdspelers zijn 1 JO9 speler, 2 JO8 spelers en 1 JO7 speler ingedeeld in dit team. Belangrijkste is natuurlijk dat ook deze kinderen elke zaterdag kunnen voetballen. Maar qua fysiek en qua spelinzicht was het een ongelijke strijd. Met dat gegeven moet ik zeggen dat het resultaat niet tegen viel. De eerste helft waren we erg onder de indruk van het postuur en dus van het duw en trekwerk van de tegenpartij. Dat was even wennen. Het was dan ook al snel 2-0 achter. Vlak voor rust maakten we wel de 2-1 dus dat gaf toch enige hoop. Na rust was na 10 minuten de koek op, Buurse maakte er snel 4-1 van en na onze 4-2 denderden ze door na 8-2. Het was wel een hele leerzame wedstrijd. Een aantal spelers kon de ervaring goed gebruiken in onze derde wedstrijd.

Deze 3e wedstrijd speelden we afgelopen zaterdag thuis tegen Bentelo JO7-1. Hoe dat kan weet ik niet maar de spelers van Bentelo zijn ondanks hun 6 jaar altijd flink uit de kluiten gewassen. Maar na Buurse zijn onze spelers minder snel onder de indruk. In de eerste helft was het een gelijkopgaande strijd. We lieten ons niet door de fysiek spelende Bentelo-ers aan de kant duwen en openden dan ook de score na een mooie solo van Thijs en een bekeken schot van Stef. Na deze 2-0 deed Bentelo wat terug en werd het 2-2. Ties ging fysiek volop de strijd aan tegen de kop grotere jongens van Bentelo en onverwachts kapte en draaide Thor er lustig op los. De trainingen werpen hun vruchten af. Vlak voor rust scoorden beide teams nog een keer. Voor ons was het weer Thijs die het net trof na een solo van achteruit. Na de rust was het Steijn, die snel voordat hij weer een invalbeurt bij de JO8-3 mocht maken, de 4-3 maakte. We liepen daarna uit naar 6-3. Aan de 2 doelpunten, gemaakt door Thijs, ging mooi combinatievoetbal van Lars, Joris en Stef vooraf. Ze konden elkaar goed vinden en Thijs maakte het weer goed af.  Bentelo kwam nog even terug naar 6-5 maar door ons mooie samenspel raakten ze het spoor aardig bijster. Achterin waren het vooral Ben en Thijs die zorgden dat Bentelo niet kon scoren. Wij scoorden er nog even lustig op los door nog eens 3 doelpunten van Thijs, die zich tot nu topscoorder mag noemen. Een laatste opleving van Bentelo leverde een eindstand op van 9-6. Een supermooie wedstrijd, ook voor de neutrale toeschouwer. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 19 september tegen WVV’34.