BSC Unisson JO19-1 hard onderuit tegen GFC JO19-1 (1-5)

Op zaterdag 2 november stond er voor BSC Unisson JO19-1 een thuiswedstrijd op het programma tegen GFC JO19-1. Op deze drukke zaterdag met de Fundraisingactie en de teamfoto’s konden Arjan Wissink en Benno ten Asbroek gelukkig wel beschikken over een volledige en fitte groep.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2.Slavik Rodionova, 3.Thijs Bentvelsen, 4. Merijn Snippert, 5.Thijn Weenink, 6. Stijn Lassche, 7. Bram Klein Poelhuis, 8. Florian Busscher, 9. Jordy Wijnsma, 10. Joep Timmers en 11. Pelle WermerWissels: 12. Jesse Hinnen, 14. Maarten Huve en 19. Sven Oude Groen

De tegenstander van vandaag hebben we vaker als opponent gehad en zij staan bekend om hun 3-5-2 systeem. In aanloop naar de wedstrijd is besproken hoe we hier op moeten reageren, maar vanaf de eerste minuut waren enkele jongens compleet zoekende en wisten niet wat te moeten doen. Het was lastig om de defensie van GFC onder druk te zetten en hierdoor wist BSC Unisson niet tot nauwelijks een overwicht te creëren. De bezoekers bleven compact spelen en loerden vooral op de counter. In de 24ste minuut leverde dit succes op voor hen, want uit een counter wist de aanvoerder van GFC JO19-1 de 0-1 tegen de touwen te schieten. Bij BSC Unisson JO19-1 werd ingegrepen en werden Maarten Huve en Jesse Hinnen binnen de lijnen gebracht in de hoop dat de 3-5-2 formatie van de tegenstander wel op de juiste manier onder druk kon worden gezet. Uit het niets krijgt BSC Unisson JO19-1 in de 41ste minuut de uitgelezen kans om weer op gelijke hoogte te komen. Een lange inworp komt in de 16 meter bij Jordy Wijnsma en die wordt door zijn directe tegenstander naar de grond getrokken. De goed fluitende Robin Winters kon niets anders dan de bal op de stip te leggen en hier wist Jordy Wijnsma wel raad mee (1-1). GFC JO19-1 was erg gretig vandaag en wist bijna alle duels te winnen. Af en toe maakten ze een overtreding, maar waren dan wel gelijk verbaal aanwezig richting de scheidsrechter. Na meerdere waarschuwingen kon net voor rust een middenvelder van GFC JO19-1 het veld verlaten met een gele kaart.
In de rust komt Sven Oude Groen in de ploeg voor Pelle Wermer en wordt het aanvalsplan nogmaals doorgenomen. Daarnaast wordt het verschil in beleving nadrukkelijk benoemd.

In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde. BSC Unisson JO19-1 probeert de tegenstander onder druk te zetten, maar is niet gretig genoeg en de gasten loeren op de counter. Het ging er steeds meer op lijken dat diegene die zou scoren ook de wedstrijd zou gaan winnen, want kansen waren er aan beide kanten niet tot nauwelijks te noteren. Uiteindelijk is het GFC JO19-1 dat in de 80ste minuut een fout bij ons genadeloos afstraft en de 1-2 op het scorebord weet te zetten. In de laatste tien minuten is BSC Unisson het helemaal kwijt en GFC countert vrijuit naar een 1-5 overwinning. Op basis van het spelbeeld was een gelijkspel terecht geweest, maar als er gekeken wordt naar de inzet en beleving dan is GFC de terechte winnaar. Zij wisten zo’n beetje alle tweede ballen te winnen en hebben als collectief hun taken goed uitgevoerd.
Na deze nederlaag staat BSC Unisson JO19-1 nog wel bovenaan, maar kan het ingehaald worden door TVO JO19-1 als zij hun inhaalwedstrijden winnen. Volgende week speelt BSC Unisson JO19-1 weer een thuiswedstrijd. Oranje Nassau komt dan op bezoek in Boekelo. Er wordt om 15:00 uur afgetrapt op De Zweede.