BSC Unisson JO19-1 wint in extremis van Delden JO19-1 (5-4)

Op woensdag 30 oktober werd de wedstrijd BSC Unisson JO19-1 – sv Delden JO19-1 ingehaald. Deze stond op zaterdag 12 oktober op de planning, maar kon toen geen doorgang vinden vanwege de Military.

Opstelling:1.Daan Weterholt, 2.Maarten Huve, 3.Thijs Bentvelsen, 4.Merijn Snippert, 5.Thijn Weenink, 6.Stijn Lassche, 7.Bram Klein Poelhuis, 8.Florian Busscher, 9.Pelle Wermer, 10.Joep Timmers (c) en 11.Sven Oude Groen
Wissels: 12. Jesse Hinnen, 13. Slavik Rodionova en 14. Jordy Wijnsma

BSC Unisson begon erg sterk aan de wedstrijd en zette de tegenstander gelijk onder druk. Al in de 2de minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Bram Klein Poelhuis wist de bal te veroveren op de helft van de tegenstander en gaf een afgemeten steekpasses op Joep Timmers die oog in oog met de doelman niet faalde (1-0). In de vijfde minuut werd de score verdubbeld. Maarten Huve dekt als rechtsback goed door en komt zodoende in balbezit. Vanaf de zijkant stormt hij richting doel en schiet de bal in de korte hoek binnen (2-0). Na deze treffer gaat het tempo wat omlaag en dit zorgt ervoor dat Delden iets meer ruimte krijgt in de achterste linie. Delden heeft niet de ambitie om van achteruit te gaan opbouwen, maar heeft zo wel de tijd om met lange ballen de snelle spitsen in stelling te brengen. Op deze manier komen de gasten in de buurt van de goal van Daan. In de 10de minuut weet Delden de aansluitingstreffer te maken uit een cornerbal (2-1) en in de 26ste minuut  de aanvoerder van Delden de gelijkmaker op het scorebord te zetten door een cornerbal knap in één keer binnen te schieten (2-2). Nog voor de rust komt BSC Unisson JO19-1 weer op voorsprong. Op aangeven van Sven Oude Groen maakt Bram Klein Poelhuis vijf minuten voor de rust de 3-2. Op slag van rust weet Joep Timmers de marge weer op twee te brengen door een afgeslagen vrije trap op fraaie wijze in de bovenhoek te krullen (4-2).
In de rust komen Jordy Wijnsma, Jesse Hinnen en Slavik Rodionova en de ploeg voor Sven Oude Groen, Thijn Weenink, Florian Busscher.

In de tweede helft begint BSC Unisson wederom stormachtig, maar integendeel tot de eerste helft wordt er niet snel gescoord. De thuisploeg krijgt echter wel een aantal goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Na twintig minuten in de tweede helft is Delden echter weer helemaal terug in de wedstrijd als Merijn Snippert een bal te kort terug speelt op Daan Weterholt. De snelle spits is er als de kippen bij om de 4-3 aan te tekenen. De volgende tegenvaller is dat Jesse Hinnen in de 80ste minuut het veld moet verlaten met een gele kaart (tien minuten tijdstraf). Nog geen minuut later weet Delden de gelijkmaker te maken als een lange bal tussen de laatste linie en Daan Weterholt valt en de snelle buitenspeler van sv Delden doeltreffend af weet te ronden. Met een man minder is het BSC Unisson JO19-1 dat de aanval op zoekt om de drie punten op De Zweede te houden. Ondanks dat Delden een mannetje meer op het veld heeft staan, zijn ze niet in staat om BSC Unisson terug te dringen. De thuisploeg werkte zich een slag in de ronde en dit harde werken werd in de 92ste minuut beloond. Joep Timmers brengt de bal nog één keer in en bij de tweede paal kan de bal niet goed weggewerkt worden. Jordy Wijnsma krijgt onverwachts een kopkans en…… kopt de 5-4 tegen de touwen!! Drie seconde na de aftrap fluit de scheidsrechter voor de laatste keer deze avond.

BSC Unisson heeft door deze overwinning 12 punten uit 4 wedstrijden en bezet hiermee de eerste plek. Aankomende zaterdag komt GFC JO19-1 op bezoek in Boekelo. Om 15:00 uur wordt er afgetrapt.