BSC Unisson JO19-1 hard onderuit tegen Oranja Nassau JO19-3 (1-6)

,

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma voor BSC Unisson JO19-1. In de eerste wedstrijd in de 1e klasse moesten de jongens van Arjan Wissink, Benno ten Asbroek en Peter Teussink het opnemen tegen ON JO19-3. Deze tegenstander zat voor de winterstop ook al bij BSC Unisson JO19-1 in de competitie in de 2e klasse. Destijds eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel, dus zouden er vandaag mogelijkheden moeten zijn. Bij BSC Unisson ontbraken Jesse Hinnen (werk) en leider Benno ten Asbroek i.v.m. een welverdiende vakantie.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2.Slavik Rodionova, 3.Thijs Bentvelsen, 4.Merijn Snippert, 5.Thijn Weenink, 6.Stijn Lassche, 7.Bram Klein Poelhuis, 8.Florian Busscher, 9.Pelle Wermer, 10.Joep Timmers (c) en 11.Sven Oude Groen

Wissels: 14. Maarten Huve en 16.Merijn Snippert

Het was niet dat er bij BSC Unisson totaal geen wil was, maar de tegenstander was simpelweg feller dan de thuisploeg en wist meer kansen te creëren. Na 6 minuten kwam ON JO19-3 op voorsprong door een niet al te sterk optreden van de defensie van BSC Unisson JO19-1. BSC Unisson JO19-1 kreeg enkele kansen om op gelijke hoogte te komen, maar een schot van Pelle Wermer belandde op de lat en een inzet van Bram Klein Poelhuis ging net over. Na 35 minuten moest Thijs Bentvelsen zich laten vervangen door Merijn Snippert. In november brak Thijs zijn neus en vandaag kreeg hij wederom ongelukkig een tik op zijn neus. Gescoord werd er ook nog voor de rust. In de 40ste minuut was de spits van ON JO19-3 er als de kippen bij om de bal over de lijn te tikken toen Daan Weterholt een hoge bal niet in één keer kon pakken.
In de rust kwam Maarten Huve in het veld voor Slavik Rodionova. Verder werd er met opbeurende woorden getracht om het tij te kunnen keren in de tweede helft. In de najaarscompetitie werd er immers ook tegen een 0-2 achterstand aangekeken bij rust.

Niets was minder waard,want binnen drie minuten in de tweede helft maakte ON JO19-3 de 0-3. De ploeg uit Almelo zakte hierna in en gokte op de counter. Uit één van deze counters maakten ze vervolgens ook nog eens de 0-4. Na ruim een uur voetballen wist ook BSC Unisson JO19-1 tot scoren te komen. Joep Timmers wist een vrije bal slim en snel binnen te schieten, terwijl de keeper nog bij de paal stond om de muur klaar te zetten. De sterk fluitende Isa Metin had geen signaal afgegeven dat er gewacht moest worden op het fluitsignaal en keurde deze goal dus goed (1-4). Het kleine beetje geloof wat we hadden was binnen enkele luttele seconden alweer weg. Bij de aftrap van ON JO19-3 stond Daan Weterholt nog te ver voor zijn doel en zag de bal over zich heen in het doel belanden (1-5). Dat het in de slotfase ook nog 1-6 werd, was alleen voor de statistieken nog van belang.

Naast de nederlaag was er nog een tegenvaller. Thijs Bentvelsen bleek zijn neus opnieuw gebroken te hebben en zal zes weken uit de roulatie zijn. Beterschap Thijs!!

Volgende week zaterdag moet BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij Fleringen JO19-1. In Fleringen wordt om 16:00 uur afgetrapt. Er zal dan uit een ander vaatje getapt moeten worden om een positief resultaat te halen.