BSC Unisson knokt zich in blessuretijd naar punt tegen Markelo

,

Sportclub Markelo, de nummer drie uit de 4e klasse B, mocht afgelopen zondag om 14:00 aftrappen in Boekelo. Voor het eerst sinds lange tijd maakten Pim Ratering (hamstringblessure), Willem Hoitzing (gebroken sleutelbeen) en Mark Rademaker (knieblessure) weer deel uit van de wedstrijdselectie. Hoewel eerder dit seizoen in Markelo met 2-0 verloren werd, begon BSC Unisson vol vertrouwen aan de wedstrijd.

De eerste helft begon chaotisch. Op een paar kleine doelpogingen na werd over en weer weinig gecreëerd. Een van de hoogtepunten van de eerste helft was de stevige ingreep van Michel Tieberink tijdens een aanval van de ploeg uit Markelo. Deze actie beoordeelde de scheidsrechter met een gele kaart. Even later moest Willem Hoitzing noodgedwongen het veld verlaten als gevolg van een enkelblessure. Over de ernst van zijn blessure is nog weinig te zeggen. Mark Rademaker nam zijn positie over.

In tegenstelling tot de eerste helft was er na rust genoeg te beleven. Beide ploegen namen duidelijk geen genoegen met een gelijkspel. Na een handsbal in de 55e minuut kreeg de ploeg uit Boekelo een penalty. Deze werd in de rebound tegen de touwen geschoten door Arjan Wissink: 1-0. Niet veel later kreeg Markelo een vrije bal. Deze werd zonder aarzelen over de lat getikt door keeper Luuk van Ham. Vlak daarna stoomde Markelo opnieuw op. Dit keer werd goed gebruik gemaakt van de ruimte aan de rechterflank. Vanaf daar kon eenvoudig worden voorgezet waarna de bal via de kluts afgerond kon worden: 1-1.

Na ruim een uur gespeeld te hebben werd Pim Ratering de hoek ingestuurd. De linksback van Markelo werd er finaal uitgelopen en na een afgemeten voorzet kon Martijn Brinkman eenvoudig de 2-1 binnenschuiven. Vijf minuten later kon Sportclub Markelo via een discutabele strafschop opnieuw langszij komen: 2-2. In de laatste fase van de wedstrijd was het wederom Markelo die de aanval zocht. Via een lange bal die niet goed weggewerkt werd, ontstond veel ruimte in de Boekelose defensie. Hier maakte de uitploeg goed gebruik van door via de linkerflank op te stomen en in de lange hoek af te werken: 2-3.

Na 90 minuten gespeeld te hebben gaf arbiter Jansen aan nog vier minuten blessuretijd erbij op te tellen. De ploeg van trainer Michel Weiss zette alles op alles om nog een punt uit de wedstrijd te slepen. Uit een vrije trap vanaf de middenlijn door keeper Luuk van Ham werd het Markelose doel gezocht. Logischerwijs bevonden vrijwel alle spelers van de thuisploeg zich hier. Via de kluts kwam de bal bij Mark Rademaker voor de voeten terecht. Terwijl de scheidsrechter de fluit al op de lippen had om af te fluiten, schoot Mark Rademaker de bal hard door het midden. Via de doelman kon Pim Ratering de 3-3 binnenschieten, waarna direct het eindsignaal klonk.

Volgende week speelt BSC Unisson om 14:00 uur uit tegen Buurse. Een belangrijke wedstrijd om de weg omhoog voort te zetten.