BSC Unisson JO19-1 kan door overwinning in Haaksbergen positief terugkijken op seizoen.

Op woensdag 29 mei stond voor BSC Unisson JO19-1 de laatste competitiewedstrijd van 2019 op het programma. In en tegen vv Haaksbergen moest er om 19:00 afgetrapt worden. Bij BSC Unisson ontbraken er meerdere spelers. Er waren enkele jongens op vakantie, sommigen hadden stageverplichtingen en weer anderen konden geen vrij krijgen van het werk. Daarom waren er maar liefst vijf spelers van de JO17-1 nodig om met voldoende mensen voor de dag te kunnen komen.

De ploeg die in het veld stond heeft echter wel voor iedere meter gestreden en legde ook in aanvallend opzicht veel energie op de mat. Met rust stond er een 1-2 voorsprong op het scorebord door doelpunten van Stijn Lassche en Bram Klein Poelhuis. In de tweede helft bleef BSC Unisson de beste mogelijkheden creëren, maar toch is het Haaksbergen wat de gelijkmaker weet te maken. Gelukkig beschikten we deze woensdag over de snelheid en het scorende vermogen van Bram Klein Poelhuis. Hij werd tien minuten voor tijd diep gestuurd door Rick Zoetman en oog in oog met de keeper kwam hij als winnaar uit de strijd (2-3). In de slotfase kwam BSC Unisson niet meer in gevaar.
Als we kort terugblikken op het seizoen dan kunnen we concluderen dat we vaak net te kort kwamen ten opzichte van onze tegenstanders. In de ogen van de begeleiding had dit ook met enige regelmaat te maken met het verschil in de wil om te winnen. Waar onze jongens een kleine nederlaag ook wel acceptabel vonden, was dit bij veel tegenstanders niet het geval. Gelukkig hebben we in zowel de slotfase van de eerste seizoenshelft als de slotfase van de tweede seizoenshelft de laatste wedstrijden deze wedstrijdmentaliteit wel op de mat gelegd, waardoor we zowel voor als na de winterstop onderaan de middenmoot zijn geëindigd.

Ook hebben veel spelers wekelijks de seniorenteams uit de brand geholpen als zij te kort hadden op de zondag. Dit deden de jongens met veel passie en overgave naast de speelminuten die de jongens wekelijks bij de JO19-1 maakten.
Aankomend weekend is het B-toernooi op De Zweede en veel jongens van de JO19-1 zullen hier namens BSC Unisson ook in actie komen.We zullen nog door trainen tot en met donderdag 20 juni en vervolgens zullen wij het seizoen nog op een gepaste manier afsluiten. Volgend seizoen zal de meerderheid van het team doorstromen naar de selectie. Alessandro Doornbos stopt (tijdelijk) met voetballen vanwege studie en Stijn Lassche blijft in de JO19-1. In een eerder stadium was Ewald Koetse al gestopt met voetballen.
Via deze weg wil ik de jongens alvast bedanken voor hun inzet het afgelopen seizoen! In het bijzonder Benno ten Asbroek en Stefan Olink die als leiders ervoor zorgden dat al het randgebeuren wekelijks voor elkaar was.