BSC Unisson JO19-1 verliest voorlaatste wedstrijd met 2-0 bij NEO JO19-2

Op woensdagavond 22 mei ging BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij NEO JO19-2. Deze wedstrijd werd vooruit gespeeld, zodat een ieder op zaterdag 25 mei bij de Kampioenswedstrijd van de JO17-1 aanwezig kan zijn. Bij BSC Unisson ontbraken er veel spelers. Robin Winters zit voor stage in Canada, Stijn Lassche kon geen vervanger vinden op het werk en Coen Swidde, Hugo Kooy, Nick Asveld, Max Temmer en Jurgen Roerink konden niet in actie komen vanwege een blessure. Om dit gemis op te vangen werden Mitchell Eilander, Thijs Bentvelsen, Thijn Weenink en Bram Klein Poelhuis bij de wedstrijdselectie gehaald. We hoefden pas om 20:30 uur te voetballen in Borne en om 19:15 uur te verzamelen op sportpark De Zweede. Luuk van Ham had zich hierin vergist en was veel te laat.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Axel Roozeboom, 2. PIm Schipper, 3. Thijs Bentvelsen, 4. Thijn Weenink, 5. Jules Dijkstra, 6. Dennis van Ommen, 7. Bram Klein Poelhuis, 8. Luc Nibbelink (c), 9. Rick Zoetman, 10. Leon van Dalen en 11. Mitchell EilanderWissels: 12. Matthijs Nagel, 14. Alessandro Doornbos en 16. Luuk van Ham

BSC Unisson JO19-1 begon goed aan de wedstrijd en hield de linies kort op elkaar. Een ieder legde veel werklust op de mat en zodoende had de nummer 3 uit onze competitie veel moeite om kansen te creëren. In de 10e minuut kreeg de spits van NEO JO19-2 een goede schietkans door het niet goed uitverdedigen van BSC Unisson. De bal ging hard naar de hoek, maar Axel wist met een prima redding zijn doel schoon te houden. BSC Unisson JO19-1 voetbalde bij vlagen leuk mee met de thuisploeg. Toch moest de ploeg uit Boekelo het voornamelijk hebben van counters en de daaruit ontstaande cornerballen of vrije ballen. Bij een cornerbal kopte Luc Nibbelink net naast en niet veel later spatte een schot van Luc Nibbelink uiteen op de lat. Ondertussen was NEO ook al enkele keren gevaarlijk geweest uit standaardsituaties en waren de paal en lat ook beiden al geraakt. Zo’n tien minuten voor rust komt NEO JO19-2 op voorsprong als een cornerbal wordt verlengd en bij de tweede paal vrij wordt ingekopt (1-0).
In de rust komen Matthijs Nagel en Luuk van Ham in de ploeg bij BSC Unisson. Matthijs komt Mitchell vervangen en Luuk van Ham trekt de handschoenen aan en vervangt Axel Roozeboom. Aan het eind van de eerste helft was Alessandro Doornbos al in de ploeg gekomen voor Pim Schipper die last had van zijn enkel.
In de tweede helft is het spelbeeld het zelfde. Het meeste balbezit is voor NEO JO19-2, maar ze weten dit balbezit niet om te zetten tot grote scoringskansen. BSC Unisson JO19-1 gokt voornamelijk op de counter en krijgt enkele schietkansen. Bram Klein Poelhuis weet vanaf de zijkant de doelman niet te verrassen en Luc Nibbelink ziet zijn volley enkele meters naast gaan. Na een uur spelen weet de thuisploeg de marge te vergroten naar twee door voor de tweede keer deze avond uit een cornerbal toe te slaan. Een goed uitgespeelde variant zorgde ervoor dat de inlopende middenvelder vrij voor Luuk van Ham kwam en van dichtbij hard binnenschoot (2-0). In de laatste twintig minuten komen Mitchell en Axel nog een keer binnen de lijnen en op aangeven van Axel krijgt Mitchell nog een goede kans op een eretreffer, maar zijn schot mist kracht. Qua werklust en voetbal kunnen we terugkijken op een positieve avond. We gaan echter met lege handen naar huis en dat hebben we dit seizoen al veel te vaak meegemaakt.
Aankomende zaterdag zijn we vrij met de JO19-1 en zullen we allemaal aanwezig zijn op De Zweede (15:00 uur) om onze JO17-1 aan te moedigen in hun kampioenswedstrijd. Volgende week woensdag spelen we onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. In en tegen Haaksbergen wordt er dan om 19:00 uur afgetrapt.