BSC Unisson JO19-1 komt niet verder dan gelijkspel bij ATC’65 JO19-3 (2-2)

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 in Hengelo op bezoek bij ATC’65 JO19-3. In Hengelo kwamen we op een fantastische accommodatie aan, maar organisatorisch kan er nog wel het één en ander verbeterd worden. We werden in een erg kleine kleedkamer gestopt waar ook nog eens een ander team in zat wat net klaar was met de wedstrijd. Bij BSC Unisson JO19-1 kon Slavik Rodionova niet meespelen i.v.m. een enkelblessure.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2.Jesse Hinnen, 3.Thijs Bentvelsen, 4.Merijn Snippert, 5.Thijn Weenink, 6.Stijn Lassche, 7.Bram Klein Poelhuis, 8. Joep Timmers (c), 9. Jordy Wijnsma, 10. Pelle Wermer en 11. Sven Oude Groen

Wissels: 12.Florian Busscher en 14.Maarten Huve

Vooraf was een ieder er van overtuigd dat we de punten mee naar Boekelo zouden nemen als we dezelfde wedstrijdmentaliteit op de mat zouden leggen als afgelopen woensdag tegen DETO JO19-1. In de openingsfase van de wedstrijd had BSC Unisson JO19-1 veel balbezit, maar wel voornamelijk op eigen helft. Grote kansen weet BSC Unisson JO19-1 niet te creëren, maar wel worden er vanuit de tweede lijn enkele speldenprikjes uitgedeeld. De thuisploeg is feller en weet meer duels te winnen en voornamelijk de tweede bal is voor hen. Hierdoor blijft de defensie van ATC’65 JO19-3, waar de snelheid echt ontbrak, makkelijk overeind. Net voor rust krijgt BSC Unisson JO19-1 het deksel op de neus als een afgeslagen cornerbal door een inlopende middenvelder van ATC’65 JO19-3 binnen wordt geschoten (1-0). Vervolgens nog een tegenslag voor BSC Unisson JO19-1, want Thijs Bentvelsen komt ongelukkig in botsing met zijn directe tegenstander en loopt een bloedneus op. Hij wordt vervangen door Maarten Huve.

In de rust is er enige discussie over de wedstrijdmentaliteit en wordt er één wissel toegepast. Florian Busscher komt in de ploeg voor Sven Oude Groen.

In de tweede helft drukt BSC Unisson JO19-1 door en is het continu aan het voetballen op de helft van ATC’65 JO19-3. De thuisploeg staat zwaar onder druk en schiet bij iedere mogelijkheid de bal over de hekken, zodat ze tijd hebben om bij te komen. Ook zijn er opeens opvallend veel blessurebehandelingen bij de thuisploeg en aangezien de scheidsrechter de behandelde spelers niet naar de kant stuurt, is dat vrij logisch. Uit een counter krijgt ATC’65 JO19-3 na een uur een cornerbal en die wordt niet goed weggewerkt door BSC Unisson JO19-1. De linkerspits krijgt de bal aan de zijkant en schiet de bal snoeihard achter Daan Weterholt (2-0). De jongens van Arjan Wissink en Benno ten Asbroek geven zich echter nog niet over. In de 66ste minuut weet Jordy Wijnsma de 2-1 binnen te schieten op aangeven van Florian Busscher. Tien minuten later is het weer raak. Een cornerbal van Bram Klein Poelhuis gaat over iedereen heen, behalve Joep Timmers die bal bij de tweede paal kan controleren en binnenschieten (2-2). In het restant van de wedstrijd gaat BSC Unisson op zoek naar de overwinning, maar de samenwerking tussen de grensrechter van ATC en de scheidsrechter is goed. Bij gevaarlijke aanvallen van BSC Unisson JO19-1 weten zij deze snel onschadelijk te maken door buitenspel te geven, de bal de lijn al te hebben laten passeren of een blessure behandeling in te lassen. Na 46 minuten (hadden er 55 moeten zijn) spelen in de tweede helft fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de eindstand 2-2. Na een ondermaatse eerste helft legt BSC Unisson JO19-1 een prima tweede helft op de mat. Na de wedstrijd aangekomen bij de “grote” kleedkamer, was er al weer een ander team aanwezig dat bezig was met de wedstrijdbespreking. Toen werd maar besloten om gelijk terug te gaan naar Boekelo om daar te gaan douchen.

Na de wedstrijd nog een tegenvaller, want Thijs Bentvelsen heeft hoogstwaarschijnlijk zijn neus gebroken. Door de zwelling konden ze dit niet met zekerheid zeggen.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 de derby tegen TVO JO19-1. Naast dat het een derby is ligt er nog extra druk op deze wedstrijd, want TVO JO19-1 en BSC Unisson JO19-1 zijn de twee ploegen met het minste puntverlies uit de competitie. Op De Zweede wordt er om 15:00 uur afgetrapt.