BSC Unisson JO19-1 wint overtuigend van 1e klasse DETO JO19-1 (7-2)

Afgelopen woensdag kwam BSC Unisson JO19-1 op De Zweede in actie tegen DETO JO19-1. Bij DETO JO19-1 staat een oude bekende aan het roer in de persoon van Herwin Meijeringh. Herwin is in het verleden jeugdtrainer geweest bij BSC Unisson. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Stijn Lassche, Jesse Hinnen, Pelle Wermer (allen werk) en Slavik Rodionova (geblesseerd). Voor hen werden Coen Swidde, Guus van Aalst en Bart Scholten bij de selectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2.Maarten Huve, 3.Thijs Bentvelsen, 4.Merijn Snippert, 5.Thijn Weenink, 12.Coen Swidde, 8. Florian Busscher, 7.Bram Klein Poelhuis, 10. Joep Timmers (C), 19. Sven Ouden Groen en 14.Jordy WijnsmaWissels: 15.Bart Scholten en 16.Guus van Aalst

De opdracht was iets in te zakken en op deze manier weinig ruimte weg te geven voor de tegenstander. Het voordeel is dat er dan voor onze snelle aanvallers ruimte ligt achter de verdediging van de tegenstander. Al snel weten we gebruik te maken van deze ruimte. Vooral Bram Klein Poelhuis had het vandaag op zijn heupen en was zijn directe tegenstander keer op keer te snel af. In de 9de minuut geeft Bram een afgemeten voorzet op Sven Oude Groen die op zijn beurt knap binnen kopt (1-0). Twee minuten later geeft Bram Klein Poelhuis de assist op Jordy Wijnsma die goed positie kiest voor het doel (2-0). Ondanks deze riante voorsrpong heeft BSC Unisson JO19-1 haar handen vol aan DETO JO19-1. Vooral op het middenveld hebben zij enkele behendige spelers staan die snel en kort draaien. Gelukkig waren deze spelers niet in staat om de aanvallers in stelling te brengen en dat kwam mede door de goede positionering van onze defensie. In de 37ste minuut maakt BSC Unisson de 3-0. Coen Swidde zet goed door en kan met links schieten. De keeper weet zijn inzet te keren, maar heeft geen antwoord op de rebound van Sven Oude Groen (3-0). Twee minuten later is het weer raak als Joep Timmers met een mooie steekpasses Bram Klein Poelhuis alleen voor de keeper zet en oog in oog met de doelman faalt Bram niet (4-0).

In de rust komen JO17-1 spelers Guus van Aalst en Bart Scholten in de ploeg voor Sven Oude Groen en Florian Busscher.

Binnen een minuut na de aftrap ligt de bal alweer in het net. Joep Timmers wordt op rechts diep gestuurd door Bram Klein Poelhuis. Joep is zijn directe tegenstander te snel af en geeft een afgemeten voorzet op de inlopende Jordy Wijnsma die op zijn beurt vakbekwaam afrond (5-). Het spelbeeld in de tweede helft is hetzelfde. Het is DETO dat meer balbezit heeft en BSC Unisson dat de beste mogelijkheden blijft creëren. In de 58ste minuut weet DETO toch toe te slaan als de linkerspits enkele meters ruimte te veel krijgt (5-1). Hierna is het weer de beurt aan de thuisploeg. Jordy WIjnsma zet rond de 16 meter goed door en kan vervolgens afwerken. 6-1 en zijn derde van de middag. Op sommige momenten worden we wat gemakzuchtig en dat zorgt ervoor dat DETO een kwartier voor tijd de 6-2 kan maken uit een standaardsituatie. Het slotakkoord is wel weer voor BSC Unisson. Bart Scholten, die een goede invalbeurt kende, was zijn directe tegenstander voor de zoveelste keer te snel af en gaf de bal mee aan Jordy Wijnsma. In plaats van zelf te schieten gaf Jordy de bal breed op Sven Oude Groen die inmiddels weer in de ploeg was gekomen. Sven schoof de bal in een leeg doel en dit betekende voor hem ook zijn derde van de avond. Na deze goal vond de prima fluitende Robin Winters het ook mooi geweest op deze koude avond en besloot af te fluiten.

Zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 een uitwedstrijd in Hengelo om 14:00 uur. De tegenstander is dan ATC’65 JO19-3 en er zal gewonnen moeten worden om mee te blijven doen in de strijd voor het kampioenschap!