BSC Unisson JO19-1 speelt gelijk tegen ON JO19-3 (2-2)

Op zaterdag 9 november had ON JO19-3 niet voldoende spelers om in actie te komen en daarom werd deze wedstrijd op dinsdag 12 november gespeeld op sportpark De Zweede. Bij BSC Unisson JO19-1 was een ieder aanwezig die binnen de lijnen mocht komen. Alleen leider Benno ten Asbroek ontbrak, omdat hij door de griep geveld was.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2.Slavik Rodionova, 3. Thijs Bentvelsen, 4. Jesse Hinnen, 5. Thijn Weenink, 6.Stijn Lassche, 7. Bram Klein Poelhuis, 8. Florian Busscher, 9. Pelle Wermer, 10. Joep Timmers (c) en 11. Sven Oude Groen
Wissels: 12.Maarten Huve, 13. Merijn Snippert en 14. Jordy Wijnsma

Oranje Nassau had voor aanvang van deze wedstrijden drie punten minder behaald dan de thuisploeg en kon dus op gelijke hoogte komen als ze in Boekelo zouden winnen. Het was Oranje Nassau JO19-3 dat de eerste helft het beter van het spel had. Ze zetten vroeg druk op onze defensie en wisten veel duels te winnen. De opponent van vandaag beschikte over veel tweedejaars spelers en dat was in de duels bij vlagen terug te zien. Na tien minuten voetballen komen de bezoekers op voorsprong. Een lange bal valt achter onze laatste linie en bij BSC Unisson JO19-1 wordt er gekeken wie er in actie gaat komen. Uiteindelijk is het de snelle spits van ON die de bal achter Daan Weterholt schiet (0-1). Vijf minuten later is het wederom ON dat weet te scoren. Een cornerbal wordt bij de tweede paal binnen geknikt (0-2). BSC Unisson JO19-1 moet het de eerste helft vooral van de counter hebben en krijgt enkele mogelijkheden. Bram Klein Poelhuis is zijn directe tegenstander enkele keren te snel af, maar vervolgens is zijn eindpasses dan niet zuiver genoeg en Joep Timmers ziet een schot rakelings voorlangs gaan. Het is de uitploeg dat voor het meeste gevaar zorgt en de 0-2 achterstand is voor BSC Unisson met de rust een acceptabele tussenstand.

In de rust komen Jordy Wijnsma, Merijn Snippert en Maarten Huve in de ploeg voor Florian Busscher, Sven Oude Groen en Slavik Rodionova.
In de tweede helft begint BSC Unisson steeds gevaarlijker te worden en moet ON JO19-3 steeds verder achteruit. Dit was ook te verwachten, want in het tempo wat ON JO19-3 in de eerste helft speelde, houdt geen enkele ploeg het 90 minuten vol. Na 55 minuten voetballen komt BSC Unisson JO19-1 terug tot 1-2. Pelle Wermer stuurt Joep Timmers de hoek in en loopt zelf goed door richting het strafschopgebied. Joep bedient Pelle op randje 16 en Pelle schiet de bal op zijn beurt feilloos onderkant lat binnen. Door deze treffer is ON aan het wankelen gekomen en de druk van BSC Unisson JO19-1 neemt alleen maar toen. Het duurt tot de 82ste minuut alvorens de gelijkmaker in het doel ligt. Stijn Lassche controleert een afgevallen bal op 25 meter afstand van het doel en krult deze vervolgens op fantastische wijze in de bovenhoek (2-2). In de laatste minuut van de wedstrijd lijkt het er nog even op dat de punten in Boekelo blijven, maar een volley van Florian Busscher gaat enkele centimeters over.
Over de hele wedstrijd gezien is een gelijkspel een juiste afspiegeling van deze wedstrijd. Aankomende zaterdag spelen de jongens van Arjan Wissink en Benno ten Asbroek een oefenwedstrijd op De Zweede tegen Sparta JO19-2. Er zal om 15:00 uur afgetrapt worden.

Op woensdag 20 november speelt onze JO19-1 nogmaals een oefenwedstrijd op De Zweede. De tegenstander is dan DETO JO19-1 en er zal dan om 20 uur afgetrapt worden.
De eerst volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 23 november in Hengelo tegen ATC’65 JO19-3. De aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.