BSC Unisson JO19-1 wint oefenwedstrijd van Sparta JO19-3 (3-1)

Afgelopen zaterdag had BSC Unisson JO19-1 een vrije zaterdag, omdat zij met een oneven aantal in de competitie zitten. Sparta Enschede JO19-3 dat uitkomt in een andere 2e klasse zat in dezelfde situatie en daarom werd er om 15:00 uur een oefenwedstrijd afgewerkt op De Zweede. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbrak alleen Jesse Hinnen vanwege verplichtingen op het werk.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2.Slavik Rodionova, 3.Thijs Bentvelsen, 4.Merijn Snippert, 5.Thijn Weenink, 6.Stijn Lassche, 7.Maarten Huve, 8.Florian Busscher, 9.Jordy Wijnsma, 10.Joep Timmers (c) en 11. Sven Oude Groen
Wissels: 12.Pelle Wermer en 14.Bram Klein Poelhuis

In een wedstrijd waarin BSC Unisson een licht veldoverwicht had, kwam de thuisploeg al in de vierde minuut op voorsprong. Maarten Huve was zijn directe tegenstander te snel af en zette vanaf de rechterkant voor. Een eerste inzet van Jordy Wijnsma werd nog geblokt, maar de tweede inzet van Sven Oude Groen trof wel doel. De goaltjesdief schoot de bal van randje 16 meter in de lange hoek (1-0). Hierna waren er nog enkele mogelijkheden om tot scoren te komen, maar deze werden tijdig onschadelijk gemaakt door de defensie van Sparta JO19-3. Na ruim 20 minuten voetballen moet Slavik Rodionova het veld geblesseerd verlaten met een enkelblessure. Hij wordt vervangen door Pelle Wermer. Pelle gaat op rechtsbuiten spelen en Maarten Huve zakt naar de rechtsbackpositie. Pelle Wermer laat al snel van zich horen want vlak na zijn invalbeurt mag er een vrije bal worden genomen op ongeveer 25 meter afstand van het doel. Pelle pegelt de bal op doel en ziet deze op de onderkant van de lat belanden en vervolgens zijn er vraagtekens of de bal voor of achter de lijn stuitert. Deze vraagtekens worden snel weggenomen als de inlopende Sven Oude Groen de 2-0 tegen de touwen kopt. De scheidsrechter zei achteraf dat hij het doelpunt niet in eerste instantie had goedgekeurd, dus het doelpunt komt op naam van Sven Oude Groen. Vlak voor rust zet Jordy Wijnsma met een bekeken passes Joep Timmers alleen voor de keeper en die lobt de bal over de doelman heen het doel in (3-0).

In de rust komt Bram Klein Poelhuis in de ploeg voor Joep Timmers. Verder heeft Slavik Rodionova te veel last van zijn enkel dat er besloten wordt om hem te laten douchen.

In de tweede helft blijft BSC Unisson JO19-1 het betere van het spel houden, maar is het te onzorgvuldig in de eindpasses om echte kansen te creëren. Sparta JO19-1 moet het vooral van de counter hebben en krijgt na een kwartier in de tweede helft de ideale mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. De snelle aanvaller van Sparta komt ten val in het strafschopgebied en de scheidsrechter besluit om een strafschop te geven (die hij zeker kon geven). De spits van Sparta weet wel raad met deze kans en schiet de bal buiten bereik van Daan Weterholt in het net (3-1). Het spelbeeld verandert hierdoor echter niet en het is de thuisploeg die vooral op de helft van de tegenstander blijft spelen. Enkele kopkansen en geblokte schoten zijn er nog te noteren in het restant van de wedstrijd, maar opgelegde kansen niet.

Op woensdag 20 november speelt BSC Unisson JO19-1 een oefenwedstrijd tegen 1e klasse DETO JO19-1. Deze wedstrijd wordt gespeeld op De Zweede en er zal om 20:00 uur afgetrapt worden.