BSC Unisson JO19-1 verliest geflatteerd bij ATC’65 JO19-4 (5-0)

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 in Hengelo om 16:15 uur aantreden tegen ATC’65 JO19-4. De tegenstander van vandaag hadden uit de eerste drie wedstrijden negen punten gehaald. Aan het begin van het seizoen hebben we ook al tegen deze ploeg gespeeld en destijds werd er met 2-4 verloren. Vandaag moest BSC Unisson JO19-1 het stellen zonder Luc Nibbelink en Rick Zoetman.  Vlak voor de wedstrijd haakte Matthijs Nagel ook nog af, omdat die zich niet goed voelde. Hij kon nog wel op de bank plaatsnemen. De JO17-1 kwam zaterdag niet in actie en Joep Timmers werd meegenomen om als laatste man te spelen.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Luuk van Ham, 2. Pim Schipper, 3. Nick Asveld, 4. Joep Timmers, 5. Jules Dijkstra, 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Dennis van Ommen, 9. Jurgen Roerink, 10. Coen Swidde (c) en 11. Hugo Kooy
Wissels: 12. Leon van Dalen, 14. Alessandro Doornbos, 15. Stijn Lassche, 16. Axel Roozeboom en 17. Matthijs Nagel

Bij een grote vereniging als ATC’65 is het natuurlijk iedere zaterdag megadruk en zodoende zaten we met een andere vereniging in één kleedkamer en zijn we bewust niet terug geweest naar de kleedkamer na de warming-up. Om klokslag 16:15 uur floot de scheidsrechter (een vader van één van de spelers) voor de eerste keer deze middag. Beide ploegen lieten elkander van achteruit opbouwen en zakten in tot aan de middenlijn. Toch kwam de thuisploeg als snel op voorsprong door een fout in de opbouw. ATC’65 JO19-4 schakelde snel om en wist de 1-0 te maken. Het spelbeeld veranderde hierna niet en BSC Unisson kwam steeds vaker in de 16-meter van de tegenstander. Een doelpunt van Nick Asveld uit een cornerbal werd terecht afgekeurd vanwege een handsbal en een schot van Robin Winters belandde op de paal. Niet veel later was het Jurgen Roerink die net te kort kwam om een voorzet van Hugo Kooy binnen te lopen. Tussendoor combineerde ATC’65 behoorlijk, maar wist geen grote kansen te creëren.  Na een half uur kreeg BSC Unisson een nieuwe domper te verwerken. Pim Schipper kwam bij een duel verkeerd terecht en ging door zijn enkel. Alessandro Doornbos kwam hem vervangen. Nog voor rust weet ATC’65 de marge te vergroten door twee keer dodelijk effectief te counteren en de 2-0 en 3-0 op het scorebord te zetten.
In de rust kwamen Leon van Dalen en Stijn Lassche in de ploeg voor Jules Dijkstra en Jurgen Roerink.
In de tweede helft gaat BSC Unisson JO19-1 op zoek naar de aansluitingstreffer en krijgt goede kansen via Hugo Kooy, Leon van Dalen en twee keer Coen Swidde, maar de bal wil er vandaag niet in. Na 70 minuten spelen komt de thuisploeg op 4-0 na een (te) makkelijk gegeven vrije trap. De scheidsrechter had in deze fase van de wedstrijd meerdere discutabele beslissingen die in onze ogen totaal niet nodig waren en waar de wedstrijd ook niet naar was. Na deze treffer is de wedstrijd gelopen en wordt het veld steeds groter en ontstaan er aan beide kanten nog mogelijkheden. ATC’65 weet er hier nog één van de te benutten en zodoende komt er een eindstand van 5-0 op het scorebord.
Geconcludeerd kan worden dat we qua veldspel terecht hebben verloren, maar gezien de kansenverhouding is de uitslag erg geflatteerd. Aankomende zaterdag spelen we de derby tegen TVO op De Zweede. Er wordt dan om 15:00 uur afgetrapt.