BSC Unisson JO19-1 verliest onterecht van NEO JO19-2 (3-4)

Op woensdag 12 februari speelde BSC Unisson JO19-1 de thuiswedstrijd tegen NEO JO19-2. Deze wedstrijd stond op zaterdag 15 februari op de planning, maar is naar voren gehaald i.v.m. de voorjaarsvakantie (wintersporters). Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Thijn Weenink (enkelblessure), Thijs Bentvelsen (gebroken neus), Daan Weterholt (geopereerd) en Stijn Lassche (werk). Voor hen waren Wesley van Mil, Mats Klein Poelhuis en Luc Nibbelink bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Wesley van Mil, 2.Slavik Rodionova, 3.Jordy Wijnsma, 4.Merijn Snippert, 5.Luc Nibbelink, 6.Mats Klein Poelhuis, 7.Bram Klein Poelhuis, 9. Pelle Wermer, 10. Joep Timmers (c) en 11. Maarten HuveWissels: 12.Jesse Hinnen en 19.Sven Oude Groen

De insteek was om vanaf de eerste minuut de tegenstander onder druk te zetten en dit pakte goed uit. NEO JO19-2 kwam er het eerste half uur nauwelijks aan te pas en BSC Unisson had veel balbezit. Achterin werd goed opgebouwd en een ieder gebruikte weinig balcontacten Na tien minuten kwam BSC Unisson JO19-1 op voorsprong. Joep Timmers werd aan de linkerkant vrijgespeeld en geeft een voorzet op Pelle Wermer. Pelle kan de bal net niet toucheren, maar doordat de bal goed op goal wordt gedraaid valt hij toch binnen (1-0). BSC Unisson blijft scherp en krijgt goede mogelijkheden op een tweede treffer, maar Bram Klein Poelhuis en Pelle Wermer weten deze niet te promoveren tot doelpunten. In de 16e minuut wordt het alsnog 2-0. Joep Timmers wordt in het strafschopgebied ten val gebracht en de toegekende penalty wordt binnengeschoten door Bram Klein Poelhuis.  Na een half uur voetballen gaat het baltempo bij BSC Unisson iets omlaag en gaat NEO JO19-2 meer druk zetten. Onze achterste linie weet zich hier niet onderuit te voetballen en gaat meer de lange bal spelen. Hierdoor wordt het wat rommeliger, maar kansen weet de tegenstander niet te creëren. De aansluitingstreffer komt er uit het niets als de verder prima spelende Jordy Wijnsma een bal te kort terug speelt op Wesley van Mil. De attente spits schuift hem in eerste instantie nog op de paal, maar is er vervolgens als eerste bij om de 2-1 binnen te tikken. Vijf minuten voor rust komt NEO JO19-2 zelfs op gelijke hoogte uit een standaard situatie. Vlak voor rust vliegt de vlam even in de pan. NEO JO19-2 is continu aan het klagen tegen de scheidsrechter en de begeleiding en “supporters” van NEO doen niet anders dan provocerende opmerkingen maken. Dit slaat door op de spelers in het veld. Het is de centrale middenvelder van NEO die natrapt bij Bram Klein Poelhuis. Vervolgens is er een opstootje waarbij van beide ploegen een speler tien minuten moet inrukken.

In de rust kan een ieder weer even tot rust komen en worden er een tweetal wissels doorgevoerd. Sven Oude Groen en Jesse Hinnen komen in de ploeg voor Merijn Snippert en Luc Nibbelink. Verder worden er complimenten gegeven voor het eerste half uur en wordt er kritisch gekeken naar de tegentreffers.

In de tweede helft pakt BSC Unisson JO19-1 de draad weer op en komt NEO JO19-2 er niet tot nauwelijks meer aan te pas. Na 65 minuten komt BSC Unisson JO19-1 weer op voorsprong. Pelle Wermer weet de bal van de laatste man van NEO JO19-2 te veroveren en de keeper vakkundig te passeren (3-2). Het lijkt er op dat de punten in Boekelo zouden blijven. BSC Unisson krijgt ook nog een tweetal goede mogelijkheden om de 4-2 binnen te schieten, maar laat dit na. Vijftien en tien minuten voor tijd weet NEO tot twee keer toe uit een counter te scoren en de stand om te draaien van 3-2 naar 3-4. Hierna doen zij er alles aan (op uiterst onsportieve wijze) om de overwinning binnen te halen. Tot twaalf keer toe moest er iemand een blessurebehandeling ondergaan en de trainer (verzorger) leek ook kramp te hebben en volgde de adviezen van scheidsrechter Teun van der Velden totaal niet op. BSC Unisson JO19-1 probeerde nog een gelijkmaker te forceren, maar deze kwam er jammer genoeg niet. Na 93 minuten (hadden er wel 110 mogen zijn) floot de prima fluitende Teun van der Velden voor de laatste keer deze avond.

BSC Unisson JO19-1 verdiende vanavond een overwinning op basis van inzet en spel, maar bleef met lege handen staan tegen een allesbehalve sportieve tegenstander. De komende weekenden speelt BSC Unisson JO19-1 niet i.v.m. de voorjaarsvakantie, carnaval en een inhaalweekend.