BSC Unisson JO19-1 verliest ook tweede competitiewedstrijd 2020

,

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij Fleringen JO19-1. Bij BSC Unisson konden Jesse Hinnen (werk) en Thijs Bentvelsen (gebroken neus) niet meespelen. Voor hen werd Guus van Aalst uit de JO17-1 bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2.Slavik Rodionova, 3.Thijs Bentvelsen, 4.Jordy Wijnsma, 5.Thijn Weenink, 6.Stijn Lassche, 7.Bram Klein Poelhuis, 8.Florian Busscher, 9. Pelle Wermer, 10.Joep Timmers en 11. Sven Oude Groen

Wissels: 12. Maarten Huve en 14. Guus van Aalst

Het eerste half uur van de wedstrijd had BSC Unisson veelvuldig balbezit. Achterin kregen de jongens van Arjan Wissink, Benno ten Asbroek en Peter Teussink alle tijd om rond te spelen. De thuisploeg stond erg compact op eigen helft te verdedigen en zodoende was het lastig om kansen te creëren. De kunst is dan in de achterste linie en met de controlerende middenvelders de bal rond te blijven spelen totdat er wel een opening komt. In dit eerste half uur weten we onze spits, Pelle Wermer, één keer in stelling te brengen en hij rond deze mogelijkheid beheerst af. De grensrechter van Fleringen had echter buitenspel geconstateerd en zodoende bleef de brilstand op het scorebord staan.

Uit het niets weet Fleringen op voorsprong te komen. Stijn Lassche verliest de bal onnodig op de middenlijn en zijn directe tegenstander bedenkt zich geen moment en schiet de bal van grote afstand in het doel (1-0). Geheel tegen de verhouding in staat BSC Unisson JO19-1 dus achter. In plaats van de rust te bewaren en de gemaakte afspraken te blijven nakomen, gaat de aanvalslinie en enkele middenvelders vol druk zetten op de defensie van Fleringen. Vervolgens ligt er erg veel ruimte voor de tegenstander en met hun snelheid en fysieke kracht counteren ze nog voor rust naar een 3-0 voorsprong door zeer effectief te zijn.

In de rust komt Guus van Aalst in de ploeg voor Florian Busscher. Aan het eind van de eerste helft moest Thijn Weenink zich al laten vervangen door Maarten Huve. Verder werden de vooraf gemaakte afspraken nogmaals herhaald en werden de koppen bij elkaar gestoken om vol goede moed de tweede helft in te gaan.

De tweede helft werd uiteindelijk een hele saaie. Fleringen wist binnen vijf minuten de 4-0 te maken en de wedstrijd definitief te beslissen. Boekelo kreeg enkele mogelijkheden, maar grote kansen wist het niet te creëren. Fleringen deed er alles aan om achterin de nul te houden. Uiteindelijk wist Fleringen zelf nog wel twee keer te scoren door twee standaard situaties binnen te tikken bij de eerste paal. Na precies 90 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor de laatste keer bij een 6-0 eindstand.

Vandaag hebben we wederom een ruime nederlaag geleden door een aantal persoonlijke fouten. We krijgen woensdagavond de kans om ons te revancheren, want op woensdag 12 februari neemt BSC Unisson JO19-1 het op De Zweede op tegen NEO JO19-2. Deze wedstrijd stond gepland op zaterdag 15 februari, maar op die datum kon de wedstrijd geen doorgang vinden i.v.m. meerdere wintersporters. Op woensdag 12 februari wordt er om 19:30 uur afgetrapt.