BSC Unisson JO19-1 verliest van De Tubanters JO19-1 (0-3)

 
Op woensdag 2 september moesten de jongens van Arjan Wissink, Martijn Brinkman en Peter Teussink op sportpark De Zweede aantreden tegen De Tubanters JO19-1. De absentielijst bij de JO19-1 blijft maar groeien in plaats dat deze krimpt. Chris Voerman en Bram Klein Poelhuis liepen afgelopen zaterdag beiden een blessure op en konden niet meespelen. Chris Voerman zat nog wel op de bank, maar alleen voor uiterste nood. Daarnaast kon er geen beroep worden gedaan op Daan Weterholt, Sven Oude Groen en Marten Schartman. Thijn Weenink, Guus van Aalst en Guido Stemerdink werden bij de wedstrijdselectie gehaald om met voldoende spelers aan de aftrap te kunnen verschijnen. Later op de avond werd zelfs Luuk van Ham (keeper eerste elftal; mag qua leeftijd meespelen) nog opgetrommeld als veldspeler.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Wesley van Mil, 2.Sam Wiegerink, 3.Thijn Weenink, 4.Merijn Snippert, 5.Jesse Hinnen, 6.Jordy Wijnsma, 8.Florian Busscher, 7.Guus van Aalst, 10.Joep Timmers (c), 11.Niels Barels en 9.Pelle Wermer
 
Wissels: 12.Guido Stemerdink,14.Chris Voerman en 16.Luuk van Ham

 
De tegenstander van vandaag gaat komend seizoen in de hoofdklasse spelen en dat ze over vaardige spelers beschikken hebben ze ons vandaag laten zien. Bij vlagen combineerde Tubanters er lustig op los, maar de defensie van BSC Unisson stond goed en hierdoor bleef de 0-0 brilstand lang op het scorebord staan. Wel kreeg BSC Unisson JO19-1 in het begin een nieuwe domper te verwerken. Sam Wiegerink moest zich na vijf minuten al laten vervangen met een hamstring blessure. Na een half uur voetballen kwam De Tubanters JO19-1 op voorsprong. Tot twee keer toe was er een miscommunicatie in de defensie van BSC Unisson en zodoende kon de aanvallende middenvelder van De Tubanters van de 16-meter schieten. Zijn schot verdween in de onder hoek(0-1). Niet veel later weet De Tubanters bijna weer te scoren, maar de inzet van de rechtsbuiten belandt op de paal. Ondanks dat BSC Unisson veelvuldig wordt teruggedrongen op eigen helft, weet het wel twee kansen te creëren. Florian Busscher kan van een meter of 20 schieten en Guus van Aalst krijgt een scoringskans na een voorzet die bij de tweede paal komt. Beide weten de bal niet tussen de palen te krijgen.

In de tweede helft blijft BSC Unisson compact spelen en geeft het weinig weg. De Tubanters begint slordiger te spelen en dit levert enkele goede mogelijkheden op voor de thuisploeg. Pelle komt op snelheid op doel af, maar vindt de keeper op zijn weg en ook Florian Busscher ziet zijn inzet gekeerd worden. Uit een corner komt de bal op de handen van een verdediger van De Tubanters en had de bal op de stip gemoeten. Deze handsbal werd echter niet gezien door scheidsrechter Maickel Ansink. Na 65 minuten moest Thijn Weenink vervangen worden, vanwege lichte klachten. Gelegenheidsvoetballer Luuk van Ham kwam hem vervangen. De Tubanters beschikte over een ruime bank en wisselde vrolijk verder. Bij BSC Unisson sloeg de vermoeidheid in het laatste kwartier toe en zodoende kon Tubanters nog vrij eenvoudig de 0-2 en 0-3 maken.

Complimenten voor de inzet vandaag, want met weer een aantal (andere) gastspelers werd er volop gestreden en werd er als collectief gevoetbald. Aankomende zaterdag spelen we om 12:30 uur onze tweede bekerwedstrijd uit bij AJC’96 JO19-1 in Losser.
Arjan Wissink