BSC Unisson hard onderuit op bezoek bij SV Keijenburgse Boys (7-2)

Na het goede gelijke spel tegen Wansveldse Boys een week eerder nam BSC Unisson het nu op tegen de Keijenburgse Boys. Bij BSC Unisson ontbraken Willem Hoitzing (vakantie), Levy Hulst (blessure), Pim Ratering (blessure), Frank Mosman (blessure), Pascal ter Meer (blessure/ziek), Nick Rademaker (blessure), Jesse Wiefkes (blessure). Thijn Weenink en Rick van Dijk (beide 2e selectie) werden als vervangers opgenomen in de eerste selectie.

1. Luuk van Ham, 2. Hendrik Nijenhuis, 14. Michel ter Meer, 3. Rick van Dijk, 4. Michel Tieberink, 6. Daan Wiggers, 8. Mark Rademaker, 12. Huub Hassink, 10. Martijn Brinkman, 11. Lennart Weber, 9. Arjan Wissink©

17. Joep Timmers, 21. Wesley van Mil, 15. Luc Nibbelink, 18. Thijn Weenink

Wegens een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd werd er iets na 14.00 uur afgetrapt in Keijenborg. De formatie van Michel Weiss wilde wederom hoog druk zetten, echter gebeurde dit met te weinig overtuiging. Er werd niet als collectief druk gezet en de mannen van BSC Unisson waren overal een stap te laat. Het slappe begin van BSC Unisson resulteerde dan ook al snel in een doelpunt voor de thuisploeg. Een voorzet van de rechterkant werd verlengd en de nummer 10 van de Keijenburgse Boys kwam oog in oog te staan met Luuk van Ham en faalde niet, 1-0. Het leek erop dat dit BSC Unisson een beetje had wakker geschud en er werd dan ook sporadisch druk gezet. Martijn Brinkman wist na goed doordekken de bal te onderscheppen en legde hem breed op Arjan Wissink, die zijn stift gepareerd zag worden door de doelman. Enkele minuten later was het echter alsnog raak. Een afvallende bal werd aan de zijkant van het strafschopgebied opgevangen door Arjan, hij legde de bal op het hoofd van Hendrik Nijenhuis die knap raak wist te koppen, 1-1. Na de gelijkmaker viel BSC Unisson terug en werd het een heus foutenfestijn. Persoonlijke fouten leidden de 2-1 en de 3-1 in. Hier bleef het niet bij, de Boekeloërs waren lucht aan het dekken en de tegenstander voetbalde simpel door de defensie heen en zette de ruststand op 4-1.

In de rust werd besproken wat er allemaal moest veranderen in de tweede helft en hoe we dit aan gingen pakken. Echter zag je hier niks van terug en werd er dramatisch aan de tweede helft begonnen. Binnen 3 minuten werd een te korte terugspeelbal op Luuk van Ham afgestraft, 5-1. Nog geen twee minuten later werd een tegenstander van de Keijenburgse Boys onnodig gevloerd binnen de 16 meter, strafschop. De strafschop werd benut en het stond na 50 minuten spelen 6-1. Alle afspraken die zijn gemaakt in de rust konden regelrecht de prullenbak in. Er werd uiteindelijk nog wel gescoord door Arjan die daarmee tekende voor de 6-2. Ook hadden de mannen uit Boekelo nog een strafschop moeten krijgen na een overduidelijke overtreding, deze werd echter niet gegeven. 10 minuten voor het eindsignaal werd nog kinderlijk eenvoudig een inworp weggegeven, deze werd snel genomen terwijl iedereen uit positie stond. BSC Unisson stond hierdoor in ondertal en de Keijenburgse Boys wisten dit uit te spelen en te scoren. Hiermee werd de eindstand van 7-2 op het scorebord gezet.

13 september gaat BSC Unisson op bezoek bij SP Lochem. Een kans voor BSC Unisson om de draad van de weken ervoor weer op te pakken en te laten zien hoe het wel moet.