BSC Unisson JO19-1 wint op de valreep van Juventa JO19-1 (2-1)

,

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Juventa JO19-1 op het programma. Vorige week wisten zij hun eerste wedstrijd met 7-0 te winnen, terwijl BSC Unisson JO19-1 met 1-7 wist te winnen. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbrak Jesse Hinnen vanwege werk en kon Thijn Weenink niet meespelen i.v.m. een polsblessure. Verder zijn Wessel Bakker en Mitchell Eilander vertrokken naar Rigtersbleek zo 4. Wessel Bakker was deze zaterdag nog wel aanwezig en bereid om op de bank plaats te nemen.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2. Florian Busscher, 3. Thijs Bentvelsen, 4. Merijn Snippert, 5. Slavik Rodionova, 6. Mats Klein Poelhuis, 7. Bram Klein Poelhuis, 8. Stijn Lassche, 9. Jordy Wijnsma, 10. Joep Timmers en 11. Pelle Wermer

Wissels: 12. Maarten Huve, 14. Sven Oude Groen en 15. Wessel Bakker

In de beginfase van de wedstrijd was het BSC Unisson JO19-1 wat veel balbezit had, maar in een te laag tempo speelde om echte kansen te creëren. Juventa zakte in op eigen helft en liet ons achterin de bal rondspelen. Na 7 minuten was er toch een goede kans voor BSC Unisson JO19-1 als Mats Klein Poelhuis de bal achter de verdediging legt en de tegenstander voor de eerste keer kennis maakt met de snelheid van Bram Klein Poelhuis. Bram snijdt goed naar binnen en komt in scoringspositie. In plaats van zelf te schieten besluit hij de bal af te geven, maar hier zit nog een verdediger tussen. De thuisploeg blijft de gehele eerste helft de betere ploeg, maar weet niet op voorsprong te komen. Vaak is de laatste passes niet goed.

In de rust komen Sven Oude Groen en Maarten Huve in het veld voor Pelle Wermer en Slavik Rodionova. Verder wordt aangegeven dat we in een hoger tempo moet gaan spelen en geduldig moeten blijven, want dan zou de 1-0 vanzelf vallen en moeten zij wel meer komen.

Ook in de tweede helft heeft BSC Unisson een hoog percentage aan balbezit en uiteindelijk weten we na 65 minuten voetballen de 1-0 te maken. Jordy Wijnsma is aan de linkerkant zijn directe tegenstander te slim af en zet de bal laag voor die binnen wordt geschoten door Mats Klein Poelhuis (1-0). Na deze treffer krijgen we meerdere grote kansen om de marge te vergroten naar 2-0, maar bij een aantal jongens stond het vizier niet op scherp en zodoende bleef het spannend. In de slotfase (88ste minuut) komt Juventa voor de derde keer in ons strafschopgebied en de snelle buitenspeler komt ten val met als gevolg dat de bal op de stip gaat. Deze wordt buiten bereik van Daan Weterholt binnengeschoten (1-1). Vlak hierna lijkt Juventa met de volle buit aan de haal te gaan als de 1-2 wordt binnengeschoten, maar deze goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Nu gaat BSC Unisson in de 92ste minuut nog eenmaal voor de volle winst en krijgt nog een cornerbal. Bij deze cornerbal is er contact tussen Florian Busscher en zijn directe tegenstander. De scheidsrechter ziet dit en beoordeeld dit met een strafschop. Dit buitenkansje wordt door Bram Klein Poelhuis binnengeschoten en zodoende blijven de drie punten alsnog in Boekelo (2-1).

Aankomende zaterdag moet BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij FC Suryoye-Mediterraneo JO19-1. In Enschede wordt er dan om 14:30 uur afgetrapt.