BSC Unisson pakt eerste 3 punten van dit seizoen

,

Na de 2-0 verliespartij in en tegen Markelo waren de mannen van Michel Weiss er afgelopen zondag op gebrand om tegen Hector de eerste driepunter van dit seizoen te binnen te slepen. Hector had vorige week in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vios uit Beltrum.

Luuk van Ham; Hendrik Nijenhuis, Jeroen Assink, Robert Roossink en Willem Hoitzing; Huub Hassink, Coen Swidde (60’) en Lennart Weber (85’); Martijn Brinkman, Arjan Wissink (C) en Pim Ratering.

Jesse te Koppele, Nick Rademaker (60’), Michel Tieberink (85’) en Luc Nibbelink.

Terwijl er een straffe wind over sportcomplex de Zweede waaide, werd er om 2 uur afgetrapt. En na een rommelig begin van de wedstrijd speelde die wind direct een belangrijke rol. In de 16e minuut schiet Zwoferink namelijk van erg grote afstand over Luuk van Ham, en de bal beland via de binnenkant van de paal in het doel. De bezoekers leiden met 1-0.  Een flinke domper, aangezien BSC Unisson het betere voetbal liet zien en druk op de bezoekers wist te leggen. Veel kansen werden er echter nog niet gecreëerd, met name door veel slordige momenten in de eindfase.

In minuut 28 doet BSC Unisson wat terug. Een vrije trap wordt ingebracht door Hendrik Nijenhuis en door alle verdedigers van Hector gemist, Pim Ratering duikt op bij de tweede paal en werkt beheerst af. Een meer dan verdiende gelijkmaker; 1-1.

Tot de rust gaan de gastheren verder waar het gebleven was. Ze laten veruit het betere van het spel zien maar weten dit nog niet in de score uit te drukken. Hector heeft tot dat moment met name achteruit gehangen en de lange bal gehanteerd, en is daar tot het eind van de wedstrijd niet van afgestapt.

Ook na de rust weet BSC Unisson het spelbeeld te bepalen. Tot aan de 60e minuut worden kansen genoeg gecreëerd om op voorsprong te komen maar keer op keer wordt dit nagelaten. De moegestreden Coen Swidde wordt dan vervangen door Nick Rademaker, die van nature meer een aanvaller is dan de sterk spelende Swidde. Brinkman verhuist naar het centrum en Rademaker gaat als buitenspeler aan de slag. En hoewel het spelbeeld niet verandert, sluipt er toch enige nervositeit in de ploeg. Al meer dan 80 minuten bepaalt de thuisploeg het tempo en de wedstrijd, en men wil zich vandaag niet tekort doen door punten te verspelen tegen een passief Hector.

In minuut 85 is daar dan toch de ontlading. Een corner wordt ingedraaid door Martijn Brinkman, aanvoerder Arjan Wissink komt hoger dan zijn tegenstander en knikt de bal in. Eindelijk weet de ploeg zich te belonen en komt het op voorsprong.

Ook in de slotfase weet Hector geen echte druk op de verdediging van de Boekeloërs te krijgen. Sterker nog; ook in de laatste paar minuten laat de thuisploeg het betere voetbal zien. Dit resulteert in een uitbreiding van de score. De ingevallen Nick Rademaker houdt in het strafschopgebied van Hector het overzicht en legt breed op Pim Ratering, een koud kunstje voor de clubtopscorer van het afgelopen jaar; 3-1. Na afloop overheerst er met name een gevoel van opluchting in de kleedkamer en zijn de eerste 3 punten van het seizoen een feit.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Victoria ’28. Na ruime verliespartijen tegen Reuni (2-4) en buurman UDI (6-0) staan de Enschedeërs nog op 0 punten. Op Wesselerbrink Zuid wordt er om 14:00 afgetrapt.