BSC Unisson JO19-1 wint overtuigend van 1e klasser Avanti Wilskracht JO19-1 (7-1)

,

Afgelopen zaterdag hoefde BSC Unisson JO19-1 niet in actie te komen in de competitie, want Excelsior’31 JO19-2 had i.v.m. de herfstvakantie te weinig spelers. Bij BSC Unisson JO19-1 konden Jordy Wijnsma hersenschudding en Thijs Bentvelsen (vakantie) niet meespelen. Verder heeft Mats Klein Poelhuis de overstap naar het eerste elftal gemaakt. Aangezien het om een oefenwedstrijd ging, werd er gekozen om geen extra spelers bij de wedstrijdselectie te halen, maar de eigen jongens veel minuten te laten maken.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2 Jesse Hinnen, 3. Thijn Weenink, 4. Merijn Snippert, 5. Slavik Rodionova, 6. Stijn Lassche, 7. Bram Klein Poelhuis 8. Florian Busscher, 9. Pelle Wermer, 10. Joep Timmers (C), 11. Sven Oude Groen

Wissels:12. Maarten Huve

BSC Unisson JO19-1 begon goed aan de wedstrijd en oefende gelijk veel druk uit op de defensie van Avanti Wilskracht JO19-1. Al binnen tien minuten wist BSC Unisson twee keer te scoren en beide keren was het uit een cornerbal. Eerst was het Florian Busscher die doeltreffend wist af te ronden en enkele minuten later wist Jesse Hinnen de bal bij de 2e paal binnen te schieten. Beide keren was het Bram Klein Poelhuis die de cornerbal nam. Na een kwartier voetballen was het Bram Klein Poelhuis die over de rechterkant doorbrak en de bal hoog voorzet bij de tweede paal. De keeper kan de bal nog aantikken, maar kan niet voorkomen dat Sven Oude Groen met een mooie snoekduik de 3-0 tegen te touwen werkt. Nog voor de rust wordt de score verder uitgebouwd. Joep Timmers weet tot twee keer toe Pelle Wermer op snelheid richting doel te sturen en in beide gevallen weet Pelle te scoren. Tussen de doelpunten van Pelle door weet Avanti Wilskracht JO19-1 wat terug te doen. De linkerspits komt naar binnen en mag meerdere spelers van BSC Unisson JO19-1 voorbij lopen zonder echt aangepakt te worden. Oog in oog met Daan Weterholt schuift hij de bal in de lange hoek. Met een comfortabele 5-1 stand werd er gerust.

In de rust komt Maarten Huve in de ploeg voor Merijn Snippert. Jesse Hinnen gaat centraal achterin spelen en Maarten Huve komt op rechtsback.

In de tweede helft blijft BSC Unisson JO19-1 de bovenliggende partij en weet al snel weer enkele goede kansen te creëren. Op aangeven van Joep Timmers is het Bram Klein Poelhuis die de 6-0 op het scorebord zet. Kort hierna lijkt Joep Timmers te gaan scoren. Een uittrap van van Daan Weterholt valt achter de verdediging en hier reageert Joep snel op. Met de knie wil hij de bal over de keeper liften, maar de bal stuitert net langs de verkeerde kant van de paal. Na 68 minuten voetballen krijgt BSC Unisson JO19-1 een strafschop. De keeper van Avanti Wilskracht JO19-1, die de gehele wedstrijd al op een negatieve manier bezig was, trapte Sven Oude Groen na binnen de 16 meter en kon gelijk vertrekken. Sven Oude Groen neemt zelf plaats achter de bal en schiet de 7-1 binnen. In de laatste 20 minuten bloedt de wedstrijd helemaal dood. Bij BSC Unisson JO19-1 ging het gas eraf en de uitploeg was ook niet meer in staat om wat te creëren. Na 90 minuten blaast Edwin Duivelaar voor de laatste keer op de fluit met een 7-1 stand op het scorebord.

Op woensdag 30 oktober komt sv Delden JO19-1 op bezoek op De Zweede voor de competitie. Deze wedstrijd ging 2,5 weken geleden niet door i.v.m. de Military. Op De Zweede wordt woensdagavond om 19:30 uur afgetrapt.