BSC Unisson JO19-1 wint van Sportclub Enschede (2-0)

Op zaterdag 26 september stond de competitiewedstrijd tegen Sportclub Enschede op het programma voor de jongens van Arjan Wissink, Martijn Brinkman en Peter Teussink. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbraken Jesse Hinnen (werk) en Daan Weterholt (blessure).

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Wesley van Mil, 2.Chris Voerman, 3.Sam Wiegerink, 4.Merijn Snippert, 5.Niels Barels, 12.Marten Schartman, 8.Florian Busscher, 7.Bram Klein Poelhuis, 10.Joep Timmers(s), 11.Pelle Wermer en 9.Sven Oude Groen

6.Jordy Wijnsma, 14. Thijs Bentvelsen, 15.Dion Morsink en 19.Ryan Huisken

Sportclub Enschede JO19-1 wist haar eerste wedstrijd nipt te winnen met 3-2, terwijl BSC Unisson JO19-1 op 19 september gelijkspeelde bij Avanti Wilskracht JO19-1. BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en had vanaf het begin een veldoverwicht. In kansen wist de thuisploeg dit in de beginfase nog niet gelijk uit te drukken. Achterin stond de verdediging echter weer als een huis en werd er zo goed als niets weggegeven. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen er meer kansen voor de thuisploeg. De defensie werd enkele keren verrast met een steekpasses, maar tot drie keer toe vlagde de grensrechter van Sportclub Enschede en ging de scheidsrechter hierin mee. mede hierdoor werd er met een 0-0 stand gerust.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en uiteindelijk werd het harde werken beloond. Bij een lange bal van Sam Wiegerink werd Sven Oude Groen net buiten het strafschopgebied gevloerd. De scheidsrechter besluit de laatste man van Sportclub Enschede weg te sturen en de toegekende vrije bal werd hard binnengeschoten door Joep Timmers (1-0). Hierna ging de thuisploeg gelijk op zoek naar een marge van twee, maar dit ging nog niet zonder slag of stoot. Deze valt tien minuten voor tijd wel als Pelle Wermer kan schieten van een meter of 20 na een vlot lopende aanval. Pelle ziet zijn inzet snoeihard in de bovenhoek gaan en de eerste driepunter voor BSC Unisson JO19-1 is een feit (2-0).

Aankomende zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma, maar vanwege de nieuwe coronamaatregelen moet er wel worden aangetreden zonder publiek. LSV JO19-1 is aankomende zaterdag te gast in Boekelo.