BSC Unisson pakt eerste driepunter thuis tegen Victoria ’28 (2-0)

Na een gelijkspel vorige week in Overdinkel, speelde BSC Unisson zondag 27 september haar eerste thuiswedstrijd tegen Victoria ‘28. Het trainersduo Michel Weiss en Boy Jhan Jhan moesten het net als een week eerder stellen zonder de geblesseerden Pim Ratering, Frank Mosman, Nick Rademaker en Jesse Wiefkes. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een teamfoto gemaakt door Sevrien Ferrée. Naut Verhaak was de pupil van de week.

Opstelling BSC Unisson: Luuk van Ham, Levy Hulst, Willem Hoitzing, Hendrik Nijenhuis, Michel ter Meer, Daan Wiggers, Huub Hassink, Pascal ter Meer, Martijn Brinkman, Lennart Weber en Arjan Wissink

Wissels: Michel Tieberink, Mark Rademaker, Joep Timmers, Jordy Wijnsma en Axel Roozenboom

BSC Unisson begon fel aan de wedstrijd. Victoria ’28 had moeite om onder de druk uit te komen en er ontstonden als snel enkele gevaarlijke momenten. Halverwege de eerste helft stuurde Martijn Brinkman met een steekbal Arjan Wissink de diepte in waaruit een grote kans ontstond. Het schot werd gekeerd door de keeper en kwam opnieuw terecht bij Martijn Brinkman die de 1-0 onberispelijk wist binnen te schieten. Hoewel Victoria ’28 de eerste helft weinig wist te creëren, ontstond toch net voor rust een gevaarlijk moment in het zestienmetergebied van de thuisploeg. Luuk van Ham wist de kopbal van dichtbij te pareren. Vervolgens werd de bal snel uitgenomen en via meerdere stations kwam deze terecht bij Huub Hassink. Hij stuurde Arjan Wissink met een prima steekpass richting het doel van de tegenpartij. Hieruit ontstond een kansrijke één-op-één situatie. Een van de Enschedese verdedigers besloot met een tackle in te grijpen waarop scheidsrechter Rick Lubben besloot de bal op de stip te leggen. De strafschop werd netjes binnen geschoten door Arjan Wissink. Er werd gerust met een 2-0 voorsprong.

De tweede helft begon BSC Unisson opnieuw sterk. Er werd meerdere keren de diepte gezocht, maar de thuisploeg wist de kansen niet af te maken. Op gegeven moment ontstond meer en meer ruimte tussen de linies van de thuisploeg. Daar wist Victoria ’28 niet van te profiteren. De frustratie nam toe bij de Enschedese club en de ene gele kaart volgde naar de andere. BSC Unisson had de wedstrijd eerder moeten beslissen, maar al met al is weinig weggegeven en is de wedstrijd volwassen uitgespeeld.

De eerste driepunter van het seizoen is binnen! Volgende week reizen de mannen uit Boekelo af naar het noorden van Twente. Daar wordt om 14:00 uur afgetrapt in Ootmarsum tegen KOSC. Helaas zal deze wedstrijd zonder publiek worden gespeeld. We hopen dat de coronacijfers zich de komende weken goed ontwikkelen zodat we onze supporters snel weer kunnen trakteren op een mooie pot voetbal. Blijf gezond en hopelijk tot snel!