BSC Unisson komt niet verder dan gelijkspel bij Sportclub Overdinkel (1-1)

Op zondag 20 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Een wedstrijd waar weken naar toe is gewerkt en bij zowel de begeleiding als spelersgroep dikgedrukt in de agenda stond gearceerd. Het eerste elftal heeft als doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen en zo aanspraak te maken op een plek in de nacompetitie. In de eerste wedstrijd moesten trainers Michel Weiss en Boy Jhan Jhan het stellen zonder de geblesseerden Pim Ratering, Frank Mosman, Nick Rademaker en Jesse Wiefkes.

1.Luuk van Ham, 15.Michel Tieberink, 3.Levy Hulst, 4.Willem Hoitzing, 14.Michel ter Meer, 6.Daan Wiggers, 12.Huub Hassink, 7.Pascal ter Meer, 9.Martijn Brinkman, 11.Lennart Weber en 10.Arjan Wissink(c)

Wissels: 2.Rick van Dijk, 5.Hendrik Nijenhuis, 8.Mark Rademaker en 18.Joep Timmers

Vanaf het begin werd het heft in handen genomen door de ploeg uit Boekelo. Op het lange gras werd van achteruit goed opgebouwd en zat er voor de thuisploeg niest anders op dan in te zakken. Als Overdinkel in balbezit was, probeerden ze van achteruit op te bouwen. De aanval en het middenveld van BSC Unisson kwamen de afspraken goed na en zodoende werd er goed druk gezet. Na enkele keren besloot de keeper van Overdinkel om vandaag alleen de lange bal te spelen. Het meeste gevaar van BSC Unisson kwam in de beginfase uit lange inworpen van Arjan Wissink. Deze werden verlengd door Huub Hassink of de tweede bal werd goed opgevangen net buiten het strafschopgebied. Enkele mogelijkheden hieruit voor Daan Wiggers, Huub Hassink en Lennart Weber leverde helaas nog geen voorsprong op. Ondertussen probeerde Sportclub Overdinkel gevaarlijk te worden op de counter, maar een tweetal schoten waren een prooi voor Luuk van Ham. Bijna alle aanvallen van de thuisploeg werden vroegtijdig onschadelijk gemaakt door de defensie van BSC Unisson die vandaag bijna al hun duels wisten te winnen. Op slag van rust lijkt BSC Unisson op voorsprong te komen. Een vrije trap vanaf de zijkant wordt door Daan Wiggers op het hoofd van Arjan Wissink gelegd die de bal richting de hoek stuurt. Met een katachtige reflex weet de keeper van Overdinkel ervoor te zorgen dat er met 0-0 wordt gerust.

In de rust wordt benadrukt dat we de bovenliggende partij zijn en Overdinkel dit geen hele helft meer vol kan houden.
Het spelbeeld in de tweede helft blijft ongewijzigd, maar BSC Unisson komt na vijf minuten in de tweede helft toch op achterstand. Op het middenveld wordt onnodig balverlies geleden op het moment dat er veel spelers van BSC Unisson voor de bal zijn. Met een steekpasses kan de linksbuiten alleen op Luuk van Ham af. De eerste inzet redt Luuk knap, maar bij de rebound is hij kansloos (1-0). Na deze domper wordt BSC Unisson iets slordiger, omdat het soms ietwat te gehaast op zoek gaat naar de gelijkmaker. Kansen komen er wel. Lennart Weber ziet zijn inzet net naast gaan, Martijn Brinkman ziet zijn inzet gestopt worden en bij een voorzet van Arjan Wissink komt diezelfde Martijn Brinkman een teenlengte te kort om te scoren. In de 70ste minuut komt BSC Unisson op gelijke hoogte. Een verdediger van Overdinkel krijgt de bal op de arm en de scheidsrechter besluit om de bal op de stip te leggen. De strafschop wordt benut door Arjan Wissink en vervolgens gaat BSC Unisson gelijk op jacht naar de voorsprong. Joep Timmers is inmiddels in de ploeg gekomen voor Pascal ter Meer en Hendrik Nijenhuis is Michel Tieberink komen aflossen. Beide invallers zorgden vanaf de rechterkant voor veel dreiging. Martijn Brinkman en Arjan Wissink combineerden ook nog enkele keren door de as, maar wachtten te lang met schieten. In de slotfase werd Rick van Dijk nog als stormram ingebracht, maar verder dan een schot vanaf de zijkant kwam ook hij niet.

Na precies 90 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag en houdt BSC Unisson een punt over aan deze ontmoeting. Volgende week neemt BSC Unisson het op tegen Victoria’28. Deze wedstrijd is op De Zweede en er zal om 14:00 uur afgetrapt worden. Om de ambitie om bovenin mee te spelen waar te maken, zal er gewonnen moeten worden.