BSC Unisson JO19-1 begint competitie met een gelijkspel

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij Avanti Wilskracht voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In de beker troffen beide ploegen elkaar ook al en toen eindigde de ontmoeting in Boekelo in een 1-1 gelijkspel. Vandaag moesten de jongens van Arjan Wissink, Martijn Brinkman en Peter Teussink op bezoek bij Avanti. Bij BSC Unisson ontbraken Jesse Hinnen (werk), Thijs Bentvelsen (studie), Sven Oude Groen en Daan Weterholt (beiden herstellende van een operatie). Dion Morsink en Axel Roozeboom werden bij de selectie gehaald om met een 14-koppige selectie af te reizen naar Avanti.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Wesley van Mil, 2.Chris Voerman, 3.Sam Wiegerink, 4.Merijn Snippert, 5.Niels Barels, 6. Jordy Wijnsma, 8. Florian Busscher, 7.Bram Klein Poelhuis, 10.Joep Timmers (c), 11. Pelle Wermer en 9.Dion Morsink

Wissels: 12.Marten Schartman, 14.Ryan Huisken en 17.Axel Roozeboom

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en wist al snel enkele keren gevaarlijk te worden. De eerste paar aanvallen gingen over de flanken en Avanti had veel moeite met de snelheid van onze buitenspelers. De voorzetten konden telkens net niet gepromoveerd worden tot een doelpunt. Tussendoor kwam Avanti ook enkele keren gevaarlijk in ons strafschopgebied, maar één keer ging de bal in het zijnet en Wesley was twee keer een goede sta in de weg. Florian Busscher liet vandaag ook van zich spreken op het middenveld. Waar hij in de voorbereiding wat ongelukkiger speelde was hij vandaag bepalend in veel aanvallen. Eerst weet hij met een mooie steekpasses Pelle te bereiken die de keeper op zijn pad vindt. Twee minuten later is het wel raak. Pelle Wermer draait vanaf de buitenkant naar binnen en zet met een afgemeten steekpasses over de grond Florian Busscher alleen voor de doelman (0-1). Heel lang konden we niet van deze voorsprong genieten, want een afgeslagen cornerbal van Avanti werd opnieuw ingebracht en snoeihard binnengekopt door de spits van Avanti (1-1).

Waar BSC Unisson JO19-1 in de eerste helft meer balbezit had, was dit in de tweede helft het geval voor Avanti Wilskracht JO19-1. Dit resulteerde echter wel voor veel ruimte achter de laatste linie van de thuisploeg waar we met onze snelle aanvallers goed gebruik van maakten. Bram Klein Poelhuis wist drie keer gevaarlijk te worden, maar zag zijn inzet gekeerd worden of mikte net naast. Pelle Wermer leek op weg naar de 1-2, maar werd ineens afgefloten omdat hij een blok zou hebben gezet. De scheidsrechter die we vandaag hadden, had over de hele wedstrijd de fluit veel in de mond en hanteerde veel zaalvoetbalregels, maar floot wel consequent voor beide ploegen. In de situatie bij Pelle hadden beide ploegen echter grote vraagtekens waarom er werd gefloten. Na 75 minuten komt Marten Schartman in de ploeg voor de moegestreden Dion Morsink. Marten is in en rondom het strafschopgebied van de tegenstander enkele keren gevaarlijk, maar weet net niet in scoringspositie te komen. Ondertussen is Avanti ook op zoek naar de overwinning, maar onze verdediging stond vandaag als een huis. Alle vier de verdedigers scoorden een dikke voldoende. Sam Wiegerink stond voor het eerst in het centrum van de defensie en speelde een ijzersterke wedstrijd. Hij veroverde veel ballen, maar zorgde er met zijn coaching ook voor dat organisatie goed stond. Waar beide ploegen hoopte op een overwinning, is een gelijkspel de juiste afspiegeling van deze wedstrijd. Qua kansenverhouding had er voor BSC Unisson deze middag meer ingezeten.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 in Boekelo tegen Sp. Enschede JO19-1. Op De Zweede wordt er om 15:00 uur afgetrapt.